ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2013, ora 16:04

7 beneficii uimitoare ale PIERSICILOR

Articol de Madalina Irimia

Piersicile nu sunt numai niste fructe gustoase si zemoase. Ele iti aduc nenumarate beneficii pentru sanatate, fiind considerate "fructele longevitatii". Si au si de ce, sunt pline de nutrienti si antioxidanti care te pot ajuta in sarcina, in lupta contra obezitatii, a cancerului sau a racelilor si infectiilor.

1. Iti protejeaza ochii

Piersicile sunt bogate in beta caroten care se transforma in Vitamina A in corp si te ajuta sa iti mentii vederea sanatoasa. Totodata, betacarotenul previne aparitia degenerescentei maculare, o boala care, in timp, duce la orbire. Piersicile contin doua carotenoide, luteina si zeaxantina, care previn aparitia cataractei. Pe langa asta, acesti compusi protejeaza retina de pericolul radicalilor liberi.

2. Iti protejeaza sistemul nervos

Prezenta magneziului in piersici te ajuta sa tii la distanta stresul si anxietatea, pastrand echilibrul sistemului nervos. Lipsa magneziului din organism poate afecta functionarea sistemului nervos, iar tu te vei simti mai agitata si mai nervoasa. Vitamina B prezenta in piersica te ajuta sa fii mai fericita, avand efecte asemanatoare serotoninei, numita si "hormonul fericirii".

Citeste mai multe pe ele.ro.

Foto: imagineamea.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii