ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2013, ora 15:48

7 alimente care-ti pun oboseala pe chip

Articol de Madalina Irimia

Cand ne pregatim, dimineata, tot ce putem face e sa aplicam putin anticearcan si sa folosim un produs iluminator ca sa ne ascundem cearcanele.

Viata agitata si orele din ce in ce mai lungi de munca fac ca oboseala sa devina, deja, una dintre cele mai comune expresii. Machiajul ne ajuta sa o ascunde, dar uneori cauza nu e vizibila: mancarea este cea care ne face sa parem obosite.

1. Sarea

In timp ce sarea e necesara intr-o dieta echilibrata, in cantitati mici, alimentele cu un continut ridicat de sare tind sa ne deshidrateze, sa ne usuce pielea si sa ne faca sa parem mai obosite decat suntem. Opteaza pentru o alternativa care contine mai putin sodiu si cauta alimente asezonate cu mirodenii, nu cu sare.

2. Indulcitorii artificiali

Zaharul produce inflamatia tesuturilor, dar indulcitorii artificiali pot fi la fel de nocivi, daca nu si mai nocivi, atunci cand vine vorba de a ne face sa parem umflati la fata. Indulcitorii artificiali contin aspartam, un indulcitor asociat cu durerile articulare si care ne face sa avem pofta de mai multe lucruri dulci. Alege fructele, pentru a evita sa arati umflata la fata.

3. Alcoolul

Tot ce trece peste un consum normal de alcool –un pahar de vin, de exemplu, in timpul mesei- te poate deshidrata serios, facandu-te sa pari obosita si cu pielea lipsita de stralucire. Cel mai bun sfat, daca nu vrei sa renunti la alcool, e sa alternezi un pahar de alcool cu unul de apa, pentru a nu te deshidrata.

Citeste restul articolului pe Fabuloase.ro

Foto: cotodianul.ro

     
Tag-uri: sare, oboseala, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii