A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664357.8672.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

7 alimente care-ti agraveaza acneea. Ce trebuie sa eviti?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2013, ora 13:42

7 alimente care-ti agraveaza acneea. Ce trebuie sa eviti?

Articol de Madalina Irimia

Te demachiezi in fiecare seara, te dai cu lotiune tonica si creme. Folosesti produse speciale pentru tenul acneeic si esti foarte atenta la toate cosmeticele pe care le aplici pe fata ta. Respecti cu sfintenie toate ritualurile de ingrijire si ai mare grija de tenul tau.

Cu toate acestea, acneea inca iti da batai de cap. Te-ai gandit ca poate alimentatia ta este cea care iti provoaca aparitia inesteticelor cosuri?

In ultimii ani, s-a observat ca tot mai multe persoane, indiferent de varsta sau de sex, sunt afectate de acnee. Si chiar daca unii medici dermatologi sustin ca nu exista o legatura intre alimentatie si acnee, exista cazuri in care mai multe persoane au observat o agravare a acneei dupa ce au consumat anumite alimente.

Asa ca, daca te numeri si tu printre persoanele care nu mai stiu cum sa scape de acnee, chiar daca respecti regulile de ingrijire, poate este timpul sa-ti analizezi modul in care te alimentezi.

Produse din faina alba

Pe lista neagra sunt pizza si pastele. Alimente cu un indice glicemic ridicat care pot sa favorizeze aparitia acneei sau sa o agraveze atunci cand ea exista deja. Din aceeasi categorie fac parte si cartofii prajiti, popcornul si bauturile carbogazoase.

Explicatia este una simpla. Un indice glicemic ridicat obliga pancreasul sa secrete o cantitate mai mare de insulina. Aceasta atrage dupa sine modificarea balantei hormonale din organism, iar de aici se ajunge la multiplicarea celulelor pielii in interiorul porilor (urmata de blocarea acestora) si cresterea secretiei de sebum. Si asa apare acneea.

Carnea rosie si margarina

De asemenea, cantitatea de sebum secretata de piele poate fi influentata si de cantitatea de grasimi din alimentatie. De aceea, dermatologii recomanda reducerea aportului de alimente bogate in grasimi. Se crede ca cele mai nocive pentru persoanele cu ten acneic sunt grasimile saturate (care se gasesc in cantitate mare in carnea rosie) si cele hidrogenate (sau trans, care se gasesc in margarina si in toate produsele obtinute cu ea).

Laptele si produsele lactate

Produsele lactate sunt si ele pe lista neagra pentru ca au in compozitie un hormon de crestere (numit factor insulinic de crestere). Un nivel mare al acestui hormon atrage dupa sine cresterea secretiei de sebum, contribuind astfel la agravarea acneei. De asemenea, lactatele cotin si hormoni masculini, iar acestia duc la cresterea secretiei de sebum.

Detalii pe eva.ro

Foto: elady.ro

     
Tag-uri: alimente, acnee, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii