A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664104.0279.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

60 de filme pe care sa le vezi in 2013
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-01-2013, ora 12:19

60 de filme pe care sa le vezi in 2013

Articol de Madalina Irimia

Fie ca sunt drame, comedii, filme science fiction, cu super eroi, thrillere sau filme horror: 2013 anunta un festival de filme interesante. Procinema a facut o lista cu 60 de filme care sunt asteptate in acest an pe marile ecrane, lor le-am adaugat si cateva care deja au avut lansarea in Statele Unite, insa in Romania vor putea fi vazute din acest an.

1.Gangster Squad

Data: 11 ianurie

Regie: Ruben Fleischer

Distributie: Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone

Plasat in Los Angeles in 1949, Gangster Squad il urmareste pe nemilosul rege al mafiotilor, nascut in Brooklyn - Mickey Cohen care face legea in oras: fura banii proveniti din droguri, arme, prostitutie si vrea sa acapareze si lumea pariurilor. Mickey nu are doar protectia batausilor sai, ci si pe cea a politiei si politicienilor. Asta pana cand o mana de politisti ce formeaza o echipa secreta, condusa de sergenrul John O’Mara (Josh Brolin) si sergentul Jerry Wooters (Ryan Gosling), i se impotriveste.

2.Stand Up Guys

Data: 1 februarie

Regie: Fisher Stevens

Distributie: Al Pacino, Alan Arkin, Christopher Walken

Desi nu mai sunt deloc tinerei, Al Pacino (71 de ani), Christopher Walken ( 69 de ani), Alan Arkin (78 de ani) promit o comedie cu gangsteri pe masura, dar si o poveste incitanta despre niste mafioti care trebuie sa accepte ideea ca au imbatranit.Filmul urmareste doi asasini profesionisti care intra in bucluc atunci cand unuia dintre ei i se cere sa il anihileze pe celalalt. Val (Al Pacino) este eliberat din inchisoare dupa ce a stat prizonier 28 de ani pentru ca nu a vrut sa-l toarne pe partenerul sau. Cel mai bun prieten al sau Doc (Christopher Walken) vine sa-l intampine la iesire iar cei doi se reunesc cu un vechi prieten Hirsch (Alan Arkin). Acestia petrec o ultima noapte de dezmat, incing atmosfera dintr-un bordel, sparg cateva masini si evita cu maiestrie sa fie capturati de politisti. Inainte ca unul dintre ei sa fie ucis, acestia sunt fortati sa se confrunte cu alegerile mai mult sau mai putin inspirate pe care le-au facut in momentele-cheie din vietile lor si sa se impace cu faptul ca au imbatranit si nu mai sunt de folos nimanui.

3.Side Effects

Data: 8 februarie

Regie:Steven Soderbergh

Distributie: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

Protagonista filmului este fata cu tatuajul cu dragon, Rooney Mara, ce intra in pielea lui Emily, o femeie cu probleme psihice care devine dependenta de un medicament cu efecte secundare periculoas pentru a face fata recentei eliberari din inchisoare a sotului ei (Channing Tatum). Efectele acestuia se vor dovedi insa a fi neprevazute.

4.A Good Day to Die Hard

Data: 14 februarie

Regie: John Moore

Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney, Mary Elizabeth Winstead

Bruce Willis revine in forta, dovedindu-se a fi al naibii de greu de ucis si in noua productie A Good Day To Die Hard, al 5-lea film din seria de succes Die Hard. Povestea are loc in Moscova, unde Bruce Willis (John McClane) face echipa cu fiul sau instrainat (Jai Courtney) pentru a da de urma baietilor rai.

5. Jack the Giant Slayer

Data: 1 martie

Regie: Bryan Singer

Distributie: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor

Nici in 2013 nu scapam de filmele inspirate de basme. Cand o printesa este rapita, pacea dintre regatul oamenilor si cel al gigantilor este distrusa. Jack (Nicholas Hoult), un tanar fermier, are ocazia de a conduce o periculoasa expeditie in inima regatului gigantilor pentru a o salva.

6.Stoker

Data: 1 martie

Regie: Chan-wook Park

Distributie: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode

Filmul reprezinta debutul in limba engleza al apreciatului cineast asiatic Chan-wook Park. Stoker relateaza povestea dramatica a unei familii dupa moartea tatalui - Richard Stoker (Dermot Mulroney) si intoarcerea in oras a enigmaticului unchi Charlie (Matthew Goode), fratele lui Richard si cumnatul lui Evelyn (Nicole Kidman).India (Mia Wasikowska), fiica precoce a lui Evelyn si Richard Stoker, este intrigata de comportamentul bizar al lui Charlie si nu se poate impiedica sa remarce faptul ca lantul de disparitii suspecte din oras coincide cu intoarcerea acasa a unchiului ei.Wentworth Miller (Michael Scofield din Prison Break, lansat in 2005) a scris scenariul.

7.Oz: The Great and Powerful

Data:8 martie

Regie: Sam Raimi

Distributie: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz

Filmul este un soi de prequel al Vrajitorului din Oz din 1939. Oz: The Great and Powerful detaliaza, din perspectiva vrajitorului, cum a ajuns acesta sa conduca tinutul Oz. In acest film a carui actiune se petrece cu mult inainte ca Dorothy sa puna piciorul in Oz. Protagonistul ( James Franco) este un iluzionist carismatic, care, intr-o nefavorabila turnura a sortii, este dus de o tornada in Oz. Aici descopera ca magia e ceva real, iar actiunile lui au mult mai multe consecinte decat in mod normal. Acesta le va intalni la scurt timp pe vrajitoarele Theodora (Mila Kunis) si sora ei, Glinda (Michelle Williams), ambele initial aliate cu fortele binelui. Cand viitorul vrajitor refuza avansurile Theodorei, aceasta trece de partea raului, alaturi de malefica vrajitoare Evanora(Rachel Weisz).

8.Trance

Data: 14 martie

Regie: Danny Boyle

Distributie: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel

Filmul in care James McAvoy joaca alaturi de Rosario Dawson si Vincent Cassel este un remake al thriller-ului britanic de televiziune cu acelasi titlu din anul 2001, care a fost scris si regizat de catre Joe Ahearne. Trance ii are in centrul actiunii pe un asistent la o mare casa de licitatii Simon (James McAvoy), un experimentat hot de tablouri Aiden (Vincent Cassel) si un medium care se pricepe la hipnoza Elizabeth (Rosario Dawson). Cei doi barbati pun la cale un jaf, insa atunci cand Simon, complicele lui Aiden, se loveste la cap si devine amnezic nu-si mai aminteste unde este pastrata valoroasa pictura pe care grupul de hoti intentiona sa o sustraga.Aiden il suspecteaza pe Simon ca face joc dublu si ca incearca sa il traga pe sfoara mimand pierderea de memorie, motiv pentru care recurge la serviciile mediumului Elizabeth pentru a patrunde in mintea bulversata a acestuia. Barbatii incep sa dezvolte cu aceasta relatii neobisnuite.

9.The Place Beyond the Pines

Data: 29 martie

Regie: Derek Cianfrance

Distributie: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

The Place Beyond the Pines ii reuneste pe regizorul si scenaristul Derek Cianfrance cu Ryan Gosling, cei doi lucrand impreuna la drama "Blue Valentine" in 2010. Blond, tatuat si rebel Ryan Gosling se intoarce pe marile ecrane cu un rol asemanator cu cel din Drive, 2011. Drama spune povestea unui cascador pe motocicleta Luke (Ryan Gosling) care ajunge sa comita o infractiune pentru a-si intretine familia si se va confrunta cu un politist ajuns politician (Bradley Cooper).

10.The Host

Data: 29 martie

Regie: Andrew Niccol

Distributie: Saoirse Ronan, Diane Kruger, William Hurt

Autoarea americana Stephenie Meyer a scris un "mic fenomen" numit Twilight, asa ca nu e deloc surprinzator ca ecranizarea romanului The Host/Gazda scris in 2008 atrage deja un interes enorm. Filmul spune povestea unor extraterestri, numiti "suflete" care pun stapanire pe corpurile oamenilor carora le distrug personalitatea si le omoara constiinta. The Host/Gazda are in centru si un triunghi amoros ce se invarte in jurul adolescentei Melanie Stryder interpretata de actrita irlandeza de 18 ani, Saoirse Ronan. Intr-un viitor post apocaliptic si dezolant, lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat.Cand Melanie, unul dintre putinii oameni „salbatici” in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, „sufletul” invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului ei refuza sa renunte la posesiile mintii ei.

Integral pe procinema.ro

Foto: collider.com, joblo.com, news.com.au, spinoff.comicbookresources.com, filmofilia.com, beyondhollywood.com, blogs.indiewire.com

     
Tag-uri: filme, 2013, cinema
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii