ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2013, ora 15:08

6 sfaturi pentru o dieta sanatoasa fara colesterol

Articol de Madalina Irimia

Te-a anuntat doctorul ca ai un nivel ridicat de colesterol? Ei bine, in acest caz a venit vremea sa iti schimbi stilul de viata si dieta.

Chiar si in cazul in care doctorul iti va prescrie un medicament special, alimentatia este extrem de importanta in tratament. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa menti un regim alimentar sanatos, sa readuci nivelul colesterolului in limitele normale si sa previi orice afectiuni ale inimii cauzate de acesta.

Corpul tau are nevoie de o cantitate mica de colesterol pentru a functiona la parametrii normali. Grasimile saturate si colesterolul din alimente contribuie insa la cresterea asa numitului “colesterol rau”, care mareste considerabil riscul afectiunilor cardiace. Pentru a scadea nivelul acestuia deci, vom incepe cu dieta:

Majoritatea mancam cantitati duble de mancare fata de cele recomandate pentru sanatatea noastra. Acest lucru poate contribui la cresterea greutatii si a nivelului de colesterol. Cea mai simpla metoda de a calcula portiile necesare unei mese este insa cea a palmei. De exemplu, marimea unei bucati de carne de la o masa nu trebuie sa depaseasca marimea propriei palme, cantitatea de fructe necesara trebuie sa fie cat un pumn inchis iar in materie de legume, o masa ar trebui sa incapa in cupa unei palme.

1.Incarca-ti farfuria cu fructe si legume – intre 5 si 9 mese pe zi – pentru a putea scadea nivelul colesterolului. Antioxidantii prezenti in aceste alimente sunt cel mai bun remediu natural. Pe de alta parte, hrana bogata in fructe si legume inseamna in acelasi timp mai putine grasimi si in concluzie, vom scadea si tensiunea arteriala.

2.O dieta sanatoasa pentru inima trebuie sa contina de asemenea cate doua portii de peste pe saptamana. Pestele contine de asemenea putine grasimi saturate. Mai mult, continutul bogat de Omega 3 va ajuta si la scaderea nivelului de trigliceride din sange dar si a colesterolului.

Detalii pe lyla.ro

Foto: ziarmm.ro

     
Tag-uri: legume, fructe, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii