A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833814.5353.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

6 reguli pentru siguranta alimentara bine de stiut in bucatarie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2015, ora 11:52

6 reguli pentru siguranta alimentara bine de stiut in bucatarie

Articol de Cristian Amariei
Milioane de oameni din toata lumea se imbolnavesc anual din cauza mancarurilor pe care le consuma. Mancaruri care desi nu sunt expirate si arata bine sunt gazde primitoare pentru bacterii periculoase ce duc la probleme de sanatate grave. Nimic nu iti poate garanta sigurata 100% in fata unor astfel de dusmani, dar riscurile pot fi mai mici daca stii cateva reguli de baza.

1. Foloseste un termometru pentru frigider

Bacteriile periculoase se dezvolta si se inmultesc “la cald”. Cel mai simplu si sigur mod de a preveni acest lucru este sa pastrezi mancarurile la temperaturi de cel mult 4 grade Celsius. Iar pentru asta ai nevoie de un termometru de frigider care sa te asigure ca ia temperatura optima.

2. Nu decongela alimente la temperatura camerei

Alimentele nu trebuie sa stea pe blatul din bucatarie mai mult de 2 ore. Altfel, intra intr-o zona considerata periculoasa, in care mijlocul sau miezul lor ramane inghetat, iar suprafata exterioara se incalzeste si poate trece ca temperatura de 4 grade Celsius, adica exact pragul de la care bacteriile incep sa se inmulteasca rapid. Daca te grabesti sa decongelezi alimente, foloseste cuptorul cu microunde sau un recipient cu apa rece, schimband apa la fiecare jumatate de ora. Alimente decongelate ar trebui folosite imediat.

3. Foloseste tocatoare diferite pentru carnuri crude, legume si produse gatite

Bacteriile din carnea cruda cum este cea de pui sau peste pot contamina alte alimente daca folosesti acelasi tocator. Cel mai simplu este sa investesti intr-un set intreg de tocatoare din lemn si din plastic fiecare destinat pentru un anumit ingredient.

Mai multe pe foodstory.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii