STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
22-01-2015, ora 11:52
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
6 reguli pentru siguranta alimentara bine de stiut in bucatarie
Articol de Cristian Amariei Milioane de oameni din toata lumea se imbolnavesc anual din cauza mancarurilor pe care le consuma. Mancaruri care desi nu sunt expirate si arata bine sunt gazde primitoare pentru bacterii periculoase ce duc la probleme de sanatate grave. Nimic nu iti poate garanta sigurata 100% in fata unor astfel de dusmani, dar riscurile pot fi mai mici daca stii cateva reguli de baza.
Bacteriile periculoase se dezvolta si se inmultesc “la cald”. Cel mai simplu si sigur mod de a preveni acest lucru este sa pastrezi mancarurile la temperaturi de cel mult 4 grade Celsius. Iar pentru asta ai nevoie de un termometru de frigider care sa te asigure ca ia temperatura optima.
2. Nu decongela alimente la temperatura camerei
Alimentele nu trebuie sa stea pe blatul din bucatarie mai mult de 2 ore. Altfel, intra intr-o zona considerata periculoasa, in care mijlocul sau miezul lor ramane inghetat, iar suprafata exterioara se incalzeste si poate trece ca temperatura de 4 grade Celsius, adica exact pragul de la care bacteriile incep sa se inmulteasca rapid. Daca te grabesti sa decongelezi alimente, foloseste cuptorul cu microunde sau un recipient cu apa rece, schimband apa la fiecare jumatate de ora. Alimente decongelate ar trebui folosite imediat.
3. Foloseste tocatoare diferite pentru carnuri crude, legume si produse gatite
Bacteriile din carnea cruda cum este cea de pui sau peste pot contamina alte alimente daca folosesti acelasi tocator. Cel mai simplu este sa investesti intr-un set intreg de tocatoare din lemn si din plastic fiecare destinat pentru un anumit ingredient.
Mai multe pe foodstory.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email