A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959292.0313.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

6 pericole ale gumei de mestecat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2016, ora 09:27

6 pericole ale gumei de mestecat

Articol de Madalina Irimia
Un obicei pe care il avem atunci cand terminam de mancat este sa mestecam guma, in speranta ca gustul de usturoi sau de condimente trece si ne reimprospatam respiratia. Nimic mai fals. Nu doar ca guma de mestecat nu face altceva decat sa acopere mirosul neplacut, dar provoaca si o serie de probleme.

Cu maxilarele

Mestecatul gumei poate provoca adevarate probleme cu maxilarul, mai ales in cazul persoanelor care au deja o afectiune la nivelul oaselor fetei. Iar atunci cand aveti o problema foarte grava, acest gest poate compromite cartilgiile si articulatiile din gura, care devin mult mai sensibile.

Cu creierul

inducitorii din guma de mestecat sunt dusmanii sanatatii. Aspartamul este un compus chimic care este considerat ca avand legatura cu tumorile cerebrale, defectele din nastere sau cancerul.

Cu muschii

Atunci cand mestecam guma in acest proces sunt implicate 8 muschi ai fetei, localizati in apropeiere de tampla. Potrivit doctorului Ben Kim, acestia exercita o presiune asupra oaselor capului, dar si asupra nervilor, provocand dureri de cap.

Tensiune

Alti compusi chimici pe care ii contine guma de mestecat ”contribuie” la degradarea starii de sanatate, daca aceasta este consumata cu regularitate. Astfel, ne putem confrunta cu tensiune arteriala sau indigestie, in special guma de mestecat pe baza de menta.

Inhiba metabolismul

Metabolismul este un proces foarte important pentru organism, iar mestecatul gumei poate incetini acest proces. Guma stimuleaza productia de saliva pe o perioada de timp anormala, distragand de la o functie atat de importanta precum cea metabolica.

Cu stomacul

Gestul pe care il facem atunci cand mestecam guma presupune inhalarea de aer mult prea des, avertizeaza doctorul Ben Kim. Excesul de aer poate provoca crampe, balonare si dureri abdominale.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii