ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2013, ora 15:16

6 obiceiuri "sanatoase" care iti fac mai mult rau decat bine

Articol de Madalina Irimia

Principiile de baza ale obiceiurilor sanatoase par destul de simple: alimentatia e importanta, exercitiul fizic de orice fel trebuie sa-si gaseasca loc in programul tau, iar daca dormi bine totul va fi ok, nu? In mod surprinzator, lucrurile sunt putin mai complicate. Uneori, exact alegerile pe care le facem pentru sanatate sunt cele care ne fac rau, pe termen lung.

1. Gelul dezinfectant pentru maini

Daca la fiecare pas facut in lume intinzi mana dupa gelul dezinfectant, ar fi bine sa te opresti. In afara cazurilor in care ai de-a face cu un mediu plin de microbi, cum este un spital, de exemplu, e suficient sa folosesti sapunul si apa, sustin medicii dermatologi de la Universitatea din California – San Diego. Citeste, mai bine, eticheta: gelurile dezinfectante care contin triclosan fac ca bacteriile si virusii sa dezvolte rezistenta la antibiotice -si unele sapunuri contin triclosan-, asa ca alege geluri care contin cel putin 60% alcool si omoara aproximativ 99% dintre bacterii.

2. Incerci toate cremele de fata posibile

Esti tentata de toate cremele care promit tinerete vesnica si disparitia tuturor semnelor de oboseala sau riduri? Toate femeile sunt, dar asta nu inseamna ca aceasta cautare ne face bine. In loc sa astepti rezultate miraculoase de la prima folosire, medicii dermatologi sustin ca ar trebui sa astepti 6 luni pentru ca o crema care promite cresterea nivelului de colagen al pielii sa isi faca efectul si in cazul celorlalte creme aproximativ 8 saptamani. Altfel, risti ca pielea sa iti devina extrem de sensibila, predisupusa la rozacee.

Cea mai importanta regula, conform dermatologilor: o crema care-ti pastreaza tenul proaspat, curat si neted. Iar daca vrei o schimbare si ai pielea sensibila, intreaba medicul dermatolog.

3. Periajul dintilor dupa fiecare masa

E unul dintre imboldurile care, teoretic, ar trebui sa ne ajute sa avem dinti sanatosi. Medicii, insa, avertizeaza: e cel mai rau lucru pe care il putem face, pentru ca alimentele lasa acid pe dinti, care poate slabi smaltul, iar un periaj cand smaltul e slabit il poate distruge complet.

E suficient, afirma specialistii, sa iti clatesti gura cu apa dupa masa si sa iti perii dintii doar dimineata si seara.

4. Faci numai exercitii cardio

E simplu sa ne inchipuim ca doar exercitiile cardio, de mare intensitate, ne ajuta sa pierdem in greutate. Adevarul, spun antrenorii, e ca in timp corpul se obisnuieste cu ele si nu mai arde la fel de multe grasimi.

Cel mai bine e sa combini exercitiile cardio de intensitate mare cu cele de intensitate medie, de exemplu 30 de secunde de efort cu 90 de secunde pauza, eficienta acestora in arderea grasimilor si caloriilor fiind dovedita.

Citeste restul articolului pe fabuloase.ro.

foto: modeetstyledevie.blogspot.com

     
Tag-uri: obiceiuri, sanatate, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii