A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817859.2764.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

6 metode smart prin care poti creste consumul zilnic de lichide
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2015, ora 10:36

6 metode smart prin care poti creste consumul zilnic de lichide

Articol de Madalina Irimia
A consuma zilnic 2 litri de apa ar trebui sa fie un reflex simplu, determinat de senzatia de sete.

Din pacate insa, de cele mai multe ori, este nevoie sa ne autoimpunem acest gest, fie pentru ca altfel nu simtim nevoia, fie pentru ca gustul apei nu ne atrage.

Spre deosebire de apa, care are doar cateva urme de minerale, orice alt lichid presupune o compozitie chimica cu elemente positive si negative, iar cantitatea consumata nu mai poate fi “la liber”, ci va fi limitata astfel incat sa obtinem doar efectele benefice din respectivul produs.

Aportul hidric zilnic este asigurat de multe ori de un produs la moda, si anume bauturile racoritoare. Alaturi de cafea si ceai, sucurile au devenit alternativa comuna la consumul de apa, ajungandu-se chiar la paradoxul unui supraconsum.

Apa in sine nu poate fi inlocuita din dieta zilnica, insa daca nu suporti deloc acest “obicei”, exista metode prin care sa ai un aport optim cu efort minim si placere maxima.

Astfel, pentru “pacatosii” care incearca sa-si camufleze placerile si slabiciunile sub dezideratul nobil de a consuma cat mai multe lichide, trebuie sa recunoastem bauturile racoritoare, ceaiul si cafeaua drept variante acceptabile de hidratare. Macar nu contin alcool!

Dar pentru ca aportul optim de lichide zilnic poate fi obtinut si intr-un mod mai sanatos. Dr. Mihaela Bilic iti recomanda 6 metode prin care poti creste consumul de lichide!

Foloseste fara teama laptele degresat!

Are un continut caloric redus si este o sursa nepretuita de calciu, vitamine si minerale. Doza optima de calciu pentru un adult presupune consumul a minim 500 ml de lapte pe zi, deci nu vei avea decat avantaje. in caz de intoleranta la lactoza, apeleaza la produsele lactate fermentate (iaurt, lapte batut, sana) in variana cu continut minim de grasime, fara fructe sau cereale adaugate.

Reinvata sa faci limonada sau sirop!

Decat sa cumperi bauturi racoritoare, prepara-ti singura traditionala limonada din lamaie, miere si apa. O alta varianta ar fi dizolvarea unei lingurite de dulceata sau sirop de fructe intr-un pahar cu apa. Satisface nevoia de dulce si transforma apa intr-o bautura “gustoasa”.

Consuma multe legume proaspete!

Ingredientul lor principal este apa – frunze de salata, varza sau spanac, rosii, castraveti, ardei gras etc. Excesul de cruditati este incurajat si chiar recomandat! Fructele proaspete sunt si ele o solutie pentru aportul de lichide, insa contin zahar si implicit calorii.

Prepara-ti singura Ice Tea!

Pune in filtrul de cafea 2-3 pliculete de ceai de fructe si lasa sa curga peste ele 1 litru de apa. Consumat rece, cu cateva cuburi de gheata si fara adaos de zahar este ideal pentru hidratare! in plus, vei scapa de inconvenientul ceaiului clasic care este prea fierbinte ca sa fie baut “ca apa”.

Gateste mancarurile cu sos!

Fie ca e vorba de preparatele cu carne sau legume, gatitul umed (inabusit) creste digerabilitatea proteinelor din carne, iar sosul de rosii sau zeama din cutiile de conserve de legume contine apa, vitamine, minerale si foarte putine calorii. Prefera tocanita gratarului si piftia de curcan mezelurilor – sunt bogate in apa, dietetic si sanatoase!

Trebuie sa te auto-convingi ca apa este sanatoasa!

Chiar daca nu iti provoaca un extaz de placere, propune-ti sa bei un pahar de apa la fiecare masa principala, iar in felul acesta vei atinge un consum de minim 750 ml pe zi, ceea ce este mult mai bine decat deloc!

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii