A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661958.1362.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

6 alimente pe care s-ar putea sa le consumi in mod gresit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-04-2016, ora 09:27

6 alimente pe care s-ar putea sa le consumi in mod gresit

Articol de Madalina Irimia
O alimentatie sanatoasa este uneori putin mai complexa decat ar putea parea la prima vedere. Desi alegerea unor alimente sanatoase precum legumele, fructele sau ciocolata neagra este un inceput, aceasta reprezinta doar primul pas.

Urmatorul, este sa consumi intr-un mod corect aceste alimente pentru a beneficia in intregime de vitaminele si mineralele pe care le contin. Taiatul capsunelor, evitarea fructelor coapte, sau supra-gatirea broccoli-ului sunt cateva dintre exemple.

Iata modul corect de a consuma sase alimente sanatoase care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta :

1. Ciocolata neagra

Ciocolata si dulciurile sunt de cele mai multe ori catalogate ca fiind nesanatoase, dar, acest lucru nu se aplica in cazul ciocolatei negre. Este un aliment plin de antioxidanti numiti flavanoide si epicatechine care reduc tensiunea arteriala, scad riscul de atac de cord si accident vascular cerebral si mentin circulatia sangelui in organism.

In plus, aceasta gustare delicioasa poate reduce nivelul de cortizol sau hormonul stresului, iar antioxidantii ajuta de asemenea la protejarea pielii de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete. Totusi, daca mananci prea multa ciocolata neagra, sau daca produsul achizitionat nu are un procent ridicat de cacao, s-ar putea sa nu ai parte de toate aceste beneficii.

Doctorii Michael Roizen si Mehmet Oz sustin intr-un articol publicat in "The Sun Sentinel" ca nu ar trebui sa consumi o tableta intreaga, ci ar trebui sa te limitezi la o portie de 6-8 grame pe zi. in acest mod poti sa obtii toate beneficiile nutritionale ale ciocolatei negre fara sa consumi prea multe calorii. In plus, asigura-te ca sortimentul pe care il alegi are cel putin 70% cacao si evita-le pe cele cu crema, care contin de obicei uleiuri nesanatoase.

2. Morcovii

Morcovii contin o serie de nutrienti si vitamine precum vitamina A si betacarotenul, iar consumul acestui aliment ajuta la imbunatatirea vederi, prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare, a infectiilor precum si la incetinirea procesului de imbatranire si imbunatatirea aspectului pielii. Din nefericire, daca obisnuiesti sa mananci morcovii cruzi, s-ar putea sa nu beneficiezi de toate aceste aspecte.

Potrivit unui studiu eloborat de catre Universitatea Columbia si publicat in jurnalul "Cancer Epidemiology, Biomarkers &Prevention", consumul morcovilor gatititi fata de cei cruzi, ajuta organismul sa absorba mai bine carotenoidele, fapt care stimuleaza sistemul imunitar si sanatatea inimii reducand riscul de boli. Nu este atat de greu sa incluzi morcovii gatiti in dieta ta zilnica. Ai la dispozitie o serie de alegeri gustoase de la supe, garnituri, piureuri sau, ii poti include in alte feluri de mancare.
3.Broccoli

Broccoli-ul este un superaliment, bogat in potasiu, folati, fibre si vitaminele A, C, si B6. De asemenea, potrivit Huffington Post, consumul de broccoli ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la san sau cel de piele. Cu toate acestea, beneficiile broccoliu-ului sunt reduse daca nu este consumat in mod corect. Potrivit unui studiu publicat in "The Journal of Agricultural and Food Chemistry", gatitul la aburi este singura metoda care mentine, si chiar creste, capacitatea broccoli-ului de a lupta impotriva cancerului.

In plus, daca folosesti alte metode de gatit, cum ar fi fiertul sau prajitul, vei distruge enzimele care transforma "glucozinolati" in agenti (izotiocianati antiinflamatorii) care lupta impotriva cancerului.

4. Rosiile

Rosiile contin cele patru mai mari categorii de carotinoide - alfa si beta caroten, luteina si licopen-, potasiu, precum si vitaminele E si C. WebMD precizeaza ca rosiile contin un nivel ridicat de licopen, substanta care are cea mai ridicata actiune antioxidanta dintre toate carotinoidele.

Potrivit "The Institute for Vibrant Living", gatitul rosiilor creste exponential nivelul lor de licopen, ceea ce ajuta la reducerea riscurilor de accident vascular cerebral, a unor tipuri de cancer, precum cel de prostata si cel pancreatic, si al bolilor cardiovasculare. Pentru a consuma rosiile in mod corect, se recomanda gatirea lor in ulei de masline. Licopenul este de altfel, solubil in grasimi, ceea ce insemna ca dieta ta trebuie sa contina grasimi pentru a putea absorbi in mod corespunzator carotinoidul.

5. Merele si perele

Merele si perele sunt printre fructele cele mai benefice care pot fi incluse in alimentatia zilnica deoarece contin fibre, minerale si vitamine. Cel mai bun mod de a le consuma este atunci cand sunt coapte. Astfel, in loc sa le mananci imediat dupa ce le-ai cumparat, incearca sa astepti cateva zile pentru a le da sansa sa se coaca pana la capat. Potrivit unui studiu publicat in "Science Daily", fructele coapte contin mai multi antioxidanti foarte activi din punct de vedere biochimic.

In timpul procesului de coacere, clorofila din aceste fructe este descompusa, producand aceleasi nutrienti care se gasesc in legumele cu frunze verzi. Astfel, in urma procesului de descompunere, antioxindantii care se regasesc in merele si perele coapte sunt mult mai puternici.

6. Capsunile

Capsunele sunt o sursa importanta de vitamina C ajutand la cresterea imunitatii organismului. O portie de capsune contine 51,5 mg de vitamina C, jumatate din doza zilnica recomanda. Cu toate acestea, daca ai obiceiul de a taia capsunele inainte de a le consuma, aportul de vitamina C nu va mai fi acelasi. Potrivit Men's Health, capsunele intregi contin cu 8-12% mai multa vitmina C decat cele care au fost taiate, deoarece vitamina C incepe sa se descompuna atunci cand este expusa la lumina si oxigen.

Pentru a te asigura ca beneficiezi de intreaga cantitate de vitamina C, Men's Health sugereaza pastrarea in frigider a capsunelor intregi. Temperaturile scazute ajuta de asemenea la mentinerea continutului de vitamina C din capsune.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii