A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664699.1634.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

56 de cutremure intr-o singura luna
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-01-2015, ora 09:23

56 de cutremure intr-o singura luna

Articol de Madalina Irimia
Se zgaltaie zilnic pamantul in Romania. In ultima luna, s-au inregistrat 56 de cutremure, cele mai multe in Vrancea, dar si in zone unde seismele se produc o data la cativa ani. Specialistii spun ca ceva similar nu s-a mai intamplat de acum 15 ani.

51 de cutremure in judetele Buzau si Vrancea, trei in Banat, unul in Oltenia si unul in Prahova. Noua dintre aceastea au avut magnitudine peste 4 pe scara Richter, ceea ce este iesit din comun. Toate in ultimele 30 de zile. Au fost mai multe decat de obicei, mai mari si raspandite prin tara. „Intr-adevar, activitatea seismica din tara noastra este mai mare acum decat in anii trecuti, in aceeasi perioada, decembrie-ianuarie. Ceva asemanator s-a mai inregistrat in anul 1999. Au fost mai multe cutremure mai mari de 4 pe scara Richter si mai multe de suprafata. Este adevarat ca acum 20 de ani aveam doar 20 de aparate de inregistrat seismele, iar acum avem o suta, deci culegem mai multe informatii si mai repede. in Banat, inregistram doar cutremurele mai mari de 3 pe scara Richter, acum aflam despre toate. Noi nu spunem ca nu se poate produce un cutremur mare, devastator. Dar nu putem face predictii, sa spunem cand va fi un seism catastrofal. Doar le studiem. Cele de acum arata ca a fost acumulata o cantitate mare de energie care s-a eliberat”, a explicat Constantin Ionescu, directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului.

In aceeasi perioada a anului trecut, 21 decembrie-22 ianuarie, aparatele au inregistrat doar 40 de seisme in zona Vrancea, fata de cele 51 de acum, in acelasi interval de timp. Acum au fost noua cutremure mai mari de 4 pe scara Richter, fata de acum un an cand au fost doar cinci. in ultimele 30 de zile, s-a miscat pamantul si in zone mai putin active si la mica adancime: Marasesti, Predeal (Prahova), Baia de Arama (Caras-Severin), Targu Jiu (Gorj). in lunile octombrie si noiembrie, au fost inregistrate cutremure si langa Satu Mare si la nord de Arad.

Integral pe click.ro
     
Tag-uri: cutremur, romania, vrancea
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii