A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830163.1653.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 solutii sanatoase ca sa inlocuiesti untul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2014, ora 16:02

5 solutii sanatoase ca sa inlocuiesti untul

Articol de Cristian Amariei

Untul este un aliment foarte gustos. Asta fara indoiala. Dar ce te faci atunci cand vrei sa reduci consumul de grasimi sau cand vrei sa tii sub control un nivel crescut al colesterolului? Iata 5 solutii sanatoase ca sa inlocuiesti untul atunci cand mananci sau gatesti.

1. Avocado

Zdrobeste putin avocado si intinde pasta pe painea prajita. Vei avea un mic dejun sanatos imbogatit cu fibre, vitamina C si potasiu, care te va tine energizat pentru mai mult timp. Si la gatit poti folosi avocado in loc de unt. Pastreaza proportiile la fiecare reteta numai ca in loc de unt atagi piure de avocado.

2. Ulei de masline

Folosesti unt la paste? Inlocuieste-l cu ulei de masline. Proportia ar trebui sa fie 3/4 ulei de masline pentru o masuratoare de unt (de exemplu 3/4 linguri de ulei de masline daca in reteta scrie 1 lingura de unt). In acest fel consumi mai putine grasimi, mai putine calorii, dar mai multi nutrient pe care ii contine uleiul de masline si care nu se regasesc in unt. La fel de bune sunt si uleiurile alternative: ulei de rapita, ulei de cocos.

Integral pe sfatulparintilor.ro

Foto: draxe.com

     
Tag-uri: fructe, unt, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii