STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
07-09-2014, ora 12:52
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
5 principii simple ca sa transformi alimentele in medicament
Articol de Madalina Irimia Te-ai gandit vreodata ca poti folosi alimentele pe care le mananci si ca poti sa scapi de anumite probleme medicale doar renuntand la anumite produse si consumand altele mult mai sanatoase in schimb. De exemplu, o dieta fara gluten, produse lactate, zahar, carne rosie, cafea si alimente procesate te pot scapa de alergii, astm si eczema. De asemenea, ai mai multa energie, esti mai putin anxios, dormi mai bine.
1. Mananca in armonie cu programul tau genetic
Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci ce consuma omul cavernelor, insa poti renunta la tot ce este procesat si contine zahar adaugat. Asta inseamna ca ar trebui sa consumi putine cereale, putine (spre deloc) lactate, peste de apa rece (somon, sardine, macrou) si fibre. Stramosii nostri din Paleolitic consumau 100 grame de fibre, pe cand omul modern, doar 15 g.
2. Foloseste mai putine suplimente si mai multe alimente
Alimentele contin o multime de substante care sunt absorbite mult mai usor si in cantitati optime de organism. De ce sa luam licopen dintr-o pastila cand putem sa mancam rosii care au si licopen, dar si alti antioxidanti, minerale, vitamine si alti nutrienti care impreuna ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la scaderea colesterolului si a nivelului grasimilor?
3. Combina programul alimentar cu un program de reducere a stresului
Stresul interfereaza cu toate functiile digestive si astfel nu mai sunt absorbite corespunzator in organism substantele benefice din alimente. De aceea este indicat ca la masa sa fii calm, sa mananci linistit, sa constientizezi fiecare inghititura, sa te bucuri si sa savurezi masa. Pentru ca multi dintre noi mananca pe fuga, nici macar nu se capteaza semnalele de satietate si mancam mai mult decat ar fi normal.
4. Intelege ca suntem diferiti
Fiecare om este diferit. Chiar daca avem aceeasi varsta, sex, rasa, stare de sanatate, salariu etc., unii au nevoie de – sa zicem – mai mult zinc, in timp ce altii de mai mult magneziu. Asa ca pentru a avea o alimentatie corespunzatoare, medicul, nutritionistul ar trebui sa faca teste specific care sa ne diferentieze de restul lumii si sa alcatuiasca o dieta in conformitate cu parametrii organismului nostru.
5. Nu deveni un fanatic al alimentelor
Urmareste fiecare aliment ce efecte are asupra ta. Adapteaza sfaturile de mai sus felului tau de a fi. Cere sfatul medicului inainte de a lua orice medicament si inainte de a tine orice regim alimentar.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Foto: blogmost.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email