A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719759898.1122.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 motive sa spui NU cand vor sa te faca sef
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-04-2014, ora 05:32

5 motive sa spui NU cand vor sa te faca sef

Articol de Madalina Irimia

Nu toti angajatii sunt facuti sa fie sefi: cei mai multi isi imagineaza ca este o mare fericire sa inainteze pe scara ierarhica, insa unii ajung sa regrete. Salariul va fi mai mare, dar erorile echipe sunt platite de sefi, nu doar cu scaunul, ci si cu locul de munca.

Sunt cel putin cinci motive care te pot face mai precaut atunci cand se pune problema de a fi avansat la nivel de manager, potrivit specialistilor HR de la Jobacle.com:

1. Ai mult mai multe responsabilitati. Daca ai impresia despre jobul actual ca este stresant, stai sa vezi ce te asteapta ca manager. De la grija ca oamenii din echipa ta sa isi faca treaba pana la realizarea bugetelor de departament, responsabilitatile vor fi incomparabile cu cele pe care le aveai inainte.

2. Nu mai poti pleca de la serviciu la ora 17. De cand ai ajuns sef s-a terminat cu plecarea de la birou la ora standard de terminare a programului. Vei avea prea multe treburi pe cap ca sa iti permiti acest lux, iar sefii companiei te vor chema la sedinte sau intalniri dupa program.

3. Ai mai multe treburi administrative de facut. Hartogaraia este in fisa de post a oricarui manager. Sunt multe situatii si rapoarte de prezentat despre proiectele si echipele pe care le "manageriezi".

4. Trebuie sa-i cureti de scame pe mai multi. Cand urci pe scara ierarhica, ai nevoie de diplomatie, de arta conversatiei, dar si de multa linguseala pe langa "boss-ii" mai mari, care nu vor sa vada niciun gest de insubordonare. Ca sa iti impui punctul de vedere pe bugete etc, trebuie sa iti gasesti aliati si sa faci mai multe compromisuri decat ca simplu angajat.

5. Poti sa zbori mult mai usor din firma. Cand esti un simplu angajat si iti faci treaba fara mult zgomot, nu prea se pune problema de a fi tras la rasoundere. Daca lucrurile nu merg bine, sefii sunt cei care platesc. Si, de regula, nu mai exista varianta reintoarcerii pe un post cu mai putine responsabilitati: ti se va arata usa fara prea multe discutii, sa vina altul!

Sursa: realitatea.net

Foto: manager.ro

     
Tag-uri: sef, avansare, companie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii