ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2016, ora 09:47

5 motive pentru a consuma nuci zilnic

Articol de Cristian Amariei
O veste buna pentru iubitorii de gustari –nu exista o alegere mai buna pentru gustarile dintre mese decat nucile. Introducerea nucilor in dieta ta, chiar si numai cateva, are nenumarate beneficii pentru sanatatea ta. Si sunt nenumarate studii care atesta asta!

Scad nivelul colesterolului

Chiar si numai o mana de nuci, aproximativ 57 de grame, poate ameliora nivelul colesterolului rau (LDL) din organism si intareste peretii vaselor sanguine. Persoanele care aleg nucile drept gustare zilnica au inregistrat valori mai reduse ale colesterolului decat cele care nu consuma nuci in mod regulat. Extra bonus: nucile sunt bogate in grasimi mononesaturate care pe langa faptul ca te ajuta sa obtiiun abdomen plan, reduc riscul de boli de inima, de obezitate sau de diabet.

Imbunatatesc memoria

Un studiu publicat in 2012 in Journal of Alzheimers Disease aarata ca nucile, ca parte a dietei mediteraneene, imbunatatesc memoria si capacitatea de a invata. Antioxidantii din nuci ajuta la mentinerea capacitatilor mentale odata cu inaintarea in varsta si chiar pot contribui la reducerea riscului de boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Au propietati anti-inflamatorii

Nucile sunt o excelenta sursa de omega 3, cupru, magneziu, dar si in acid alfa linoleic. Acizii grasi omega 3 au capacitatea de a reduce inflamatiile si de a preveni unele boli cronice (boli cardiovasculare si artrita).

Amelioreaza simdromul premenstrual

O gustare care sa includa cateva nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual. 25 de grame de nuci contin aproape 505 din doza recomandata de mangan si aproape 11% din doza zilnica de magneziu. Consumul de mangan si calciu poate imbunatati simptomele SPM - sensibilitate, dureri musculare, anxietate, schimbarea starii de spirit si dificultati cu somnul — si actioneaza ca un remediu natural.

Scad tensiunea arteriala

Cercetatorii au analizat modul in care contribuie nucile la scaderea tensiunii arteriale si diminuarea stresului. In cadrul unui studiu, subiectii au tinut un discurs de trei minute sau au stat cu un picior scufundat in apa rece - ambele actiuni fiind declansatoare de stres. Participantii la studiu care consumau nuci au prezentat o tensiune scazuta

Rezultate sunt in conformitate cu multe studii recente care arata ca nucile pot conduce la scaderea nivelului de colesterol LDL si a tensiunii arteriale.

Cea mai buna veste? Este foarte usor sa introduci nucile in alimentatia ta de zi cu zi. Pur si simplu adauga nuci in cerealele de dimineata, in salate, in supe sau mixeaza-le in blender cu alte fructe si legume pentru a obtine un smoothie delicios.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: nuci, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii