A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957992.5526.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 mituri despre raceala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-11-2016, ora 09:06

5 mituri despre raceala

Articol de Madalina Irimia
Se spune ca un mar pe zi te tine departe de toate bolile insa nu toate vorbele din batrani au si sambure de adevar.

Cum ar fi, de exemplu, conceptia conform careia daca esti racit trebuie sa "infometezi" organismul si astfel vei scapa mai repede de simptome.

Adevarul este exact pe dos: atunci cand esti racit, organismul are nevoie de o cantitate si mai mare de nutrienti si substante pentru refacerea capacitatii sistemului imunitar de a lupta cu virusurile si pentru a grabi recuperarea, explica Dayong Wu, medic specialist in imunologie la Universitatea Tufts.

Alimentatia joaca insa un dublu rol: pe de o parte, te poate ajuta sa te recuperezi mai rapid, pe de alta parte, anumite alimente inrautatesc simptomele si incetinesc vindecarea.

Vitamina C iti protejeaza imunitatea

Vitamina D este la fel de importanta. Potrivit unui studiu recent al expertilor australieni, 2000 de unitati internationale de vitamina D, administrate zilnic, pe o perioada de 2 ani, poate scadea semnificativ riscul de imbolnavire. Prin urmare, adoptati un regim alimentar bogat in peste gras si alte surse de acizi grasi Omega 3, cum sunt nucile, soia, branza tofu, seminte de in.

Consumul de alcool predispune la raceli frecvente

De fapt, consumul moderat de alcool este chiar indicat pentru mentinerea optima a sistemului imunitar si evitarea infectiilor, se arata intr-o cercetare a specialistilor de la Universitatea de stiinte in Sanatate din Oregon. Desi legatura dintre alcool si imunitate nu este foarte bine stabilita, expertii sunt de parere ca antioxidantii din vinul rosu sunt responsabili cu protectia organimului in fata atacului radicalilor liberi. si nu doar vinul este benefic, ci si berea, dupa cum aflam din numeroasele studii citite in ultima vreme. Mare grija insa la cantitate, totul cu moderatie! Un pahar-doua pe zi sunt suficiente si indicate.

Sucul de portocale amelioreaza simptomele racelii (dar creste riscul de diabet)

Nimic de contrazis, dar sucul de merisoare baut zilnic este si mai eficient. Aceste fructe mici sunt mult mai bogate in vitamina C, antioxidanti si nutrienti esentiali, care protejeaza organismul si confera un boost celulelor imune, astfel incat simptomele precum nasul infundat, durerile de gat sau de cap ori tusea sunt ameliorate vizizil intr-un timp foarte scurt.

Supa de pui este dusmanul de temut al gripei si racelii

Aici chiar nu avem nimic de contestat. Toate cercetarile au dus la aceasta concluzie pe care mamele noastre ne-o spun de mici: “daca mananci o supa fierbinte vei scapa de raceala ca prin minune”. Luam drept exemplu cel mai recent studiu facut pe aceasta tema, realizat de experti de la Universitatea din Nebraska, potrivit caruia un bol cu supa fierbinte de pui consumat zilnic in anotimpul rece ne poate proteja de infectiile respiratorii prin deteriorarea anumitor celule din corp, numite celule neutrofile, care cresc nivelul de inflamatie (evita insa cu orice pret supele la plic).

De asemenea, cercetatorii japonezi au descoperit ca in supa de pui exista aminoacizi similari cu cei din componenta unor medicamente recomandate in bronsita, care ajuta la eliminarea mucusului din plamani si care grabesc procesul de vindecare. Nu uita sa adaugi in supa delicioasa de pui si cat mai multe legume, care au numeroase proprietati benefice.

Ghimbirul calmeaza starile de voma (si te ajuta sa slabesti)

Un sfert de lingurita de ghimbir macinat adaugat in ceaiul cu lamaie sau cateva feliute de ghimbit proaspat pot reduce la jumatate intensitatea si frecventa senzatiilor de greata specifice in timpul unei raceli.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: raceala, mituri, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii