ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-03-2014, ora 11:09

5 metode sa fii chemat la interviuri de angajare fara sa trimiti CV-uri

Articol de Madalina Irimia

Daca te-ai saturat sa trimiti in fiecare zi cate 10 CV-uri fara rezultat, este momentul sa schimbi tactica de abordare a angajatorilor.

In perioada de criza ai nevoie de strategii diferite de angajare decat cele care au functionat in anii 2005-2008, cand era suficient sa aplici la un anunt de angajare si erai sunat imediat de recrutori.

In primul rand trebuie sa ai initiativa, sa cauti caile offline de intalnire cu angajatorii si sa-i convingi ca esti omul cel mai determinat sa faci treaba in firma respectiva. Cateva metode alternative de cautare a unui job:

1. Fa-te vizibil pe LinkedIn si alte site-uri de socializare. Primul pas: cere ok-ul sa fii primit in cercul de contacte al recrutorilor care te intereseaza. Al doilea pas: fii activ in fiecare zi - scrie articole, publica diverse comentarii, arata-le ca esti un expert in domeniul tau de activitate.

2. Creeaza-ti un blog personal. O metoda foarte apreciata de angajatori este sa vada ca ai un blog de candidat. In clipa in care iti cauta numele pe Google si vor vedea ca ai o pagina personalizata in care ai trecut toate realizarile profesionale din trecut, te vor lua in considerare pentru o intalnire fata in fata.

Integral pe realitatea.net

Foto: a1.ro

     
Tag-uri: interviu, angajare, job
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii