A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664591.4089.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 mancaruri care ne pot omori
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2014, ora 15:18

5 mancaruri care ne pot omori

Articol de Madalina Irimia
Exista unele mancaruri care sunt extrem de otravitoare, mai ales daca nu sunt preparate corect.

1. Cel mai cunoscut exemplu este celebrul Fugu, pestele-balon, care are organele interne otravitoare pentru om. Toate contin o otrava numita tetrodoxina, care paralizeaza sistemul nervos si duce la moarte. Nu exista leac pentru aceasta otrava.
Cu toate acestea, daca este taiat corect, pestele este foarte gustos, fiind considerat de multi o delicatesa. Exista bucatari specializati in prepararea Fugu si unii dintre ei lasa in carnea pestelui o mica doza de otrava, care sa provoace o senzatie de furnicaturi pe limba clientilor.

2. Ackee este fructul national din Jamaica si o sursa buna de vitamine si minerale. Dar, daca nu este bine copt, acest fruct este otravitor.

Semintele lui contin hipoglicin, o toxina care duce la o hipoglicemie grava. Ackee trebuie consumat doar daca este foarte copt, adica trebuie lasat sa cada singur din copac.

3. Unele ciuperci sunt otravitoare, de aceea este bine sa le cumparam doar din magazine, nu sa le culegem singuri din padure, riscand astfel sa alegem specii toxice.

Acestea pot provoca dureri abdominale, voma, pot distruge ficatul si in final pot duce chiar la moarte. Consumate in cantitati foarte mici, otravirea cu ciuperci poate fi tratata in spital, dar daca este mancata o cantitate foarte mare, organismul va fi distrus ireversibil.

4. Casu Marzu. Aceasta branza din lapte de oaie este lasata la fermentat in aer liber zile in sir, pentru a capata un gust asemanator celebrei delicatese Gorgonzola. in urma acestui proces specific de preparare, branza se umple de viermi, care stimuleaza procesul de fermentare.

Desi multe persoane ar refuza sa manance asa ceva, locuitorii din Sardinia o consuma cu placere si spun ca este comestibila cat timp acei viermi sunt inca vii. Masu Marzu se mananca cu tot cu viermi, dar acestia pot provoca crampe, diaree si voma.

5. Creier de maimuta. Cei care vor sa incerce aceasta delicatesa locala, consumata in Asia de Sud-Est, risca sa faca boala Creutzfeldt-Jakob. Este o boala neurodegenerativa, similara Bolii Vacii Nebune, care provoaca dementa, orbire si in final moartea. Boala este provocata de un virus care se gaseste in creierul maimutelor.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii