STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
23-02-2015, ora 10:29
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
5 ingrediente surprinzatoare pe care le mancam zilnic fara sa stim
Articol de Cristian Amariei Cu siguranta si tu citesti eticheta fiecarui produs pe care il cumperi pentru a sti exact ce contine produsul respectiv. Totusi, sunt ingrediente alimentare care iti scapa. Si nu numai tie, ci noua, tuturor. Iata 5 ingrediente alimentare pe care cu totii le consumam, zi de zi, fara sa ne dam seama, intr-un top alcatuit de site-ul Realbuzz.com.
Doamnelor, de cate ori va dati cu ruj, de dimineata pana seara? Potrivit unui studiu realizat in 2004, 28% din rujuri contin substante care pot cauza cancer, iar o alta cercetare, din 2007, releva faptul ca 50% din rujurile de pe piata au plumb. Mai mult, o femeie “mananca” intre 2 si 5 kilograme de ruj de-a lungul vietii. Daca vreti sa evitati plumbul din ruj, orientati-va spre alternativele organice.
2. 46 lingurite de zahar
Toata lumea stie ca zaharul in exces dauneaza grav sanatatii si se fereste pe cat poate de el. Cu toate acestea, pe zi, mancam in jur de 46 de lingurite de zahar. Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Colegiului Medicilor din Statele Unite, procesatorii de alimente au crescut nivelul de zahar pentru a face respectivele produse mai gustoase. Oricat de mult te-ai abtine de la deserturi si ciocolata, tot ajungi sa consumi fara sa vrei zahar in exces.
3. Arsenic
Multi dintre noi considera orezul sanatos. Totusi, studiile sugereaza faptul ca orezul poate contine arsenic. Potrivit unei cercetari realizate in Statele Unite, cei care mancau in mod regulat orez aveau cu 44% mai mult arsenic in corp decat persoanele care consumau orez din cand in cand. Iata inca o dovada ca ce e mult strica.
4. Insecte, rozatoare si viermi
Cu siguranta n-ai manca asa ceva de buna voie. Insa potrivit FDA (Autoritatea Americana pentru Autorizarea Alimentelor si Medicamentelor) sunt permise “defecte naturale”: adica o cantitate mica de insect, rozatoare si viermi. De exemplu, in 100 g de ciocolata sunt permise 60 de fragmente de insecte si un fir de par de rozatoare. Iar in 250 ml de suc de citrice poate fi o larva.
5. Lemn
Desigur, avem ustensile de bucatarie din lemn, masa si scaune din lemn, insa nu la ele ne referim acum. Ci la un aditiv extras din pulpa de lemn – celuloza. Aceasta este folosita pentru a “ingrosa” diverse alimente in procesul de fabricatie, facandu-se astfel economie la uleiuri si faina. Nu s-a descoperit pana acum vreun efect negativ al celulozei asupra sanatatii.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email