ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-10-2013, ora 12:47

5 ingrediente minune ca sa scapi de cearcane si de pungile de sub ochi

Articol de Madalina Irimia

Alternate cu ingrijirea clasica, remediile naturale ajuta la mentinerea sanatatii si a frumusetii pielii. Pentru zona delicata a ochilor, acestea trebuie sa fie blande, dar eficiente in revigorarea pielii.

Ingredientele de mai jos au rolul de a reduce si a estompa cearcanele si pungile de sub ochi, de a improspata si reda pielii frumusetea. Si, nu uita, e nevoie de aplicari repetate pentru a te bucura de rezultate.

1. Castravetele

Reprezinta remediul cel mai cunoscut si mai rapid pentru reducerea pungilor, improspatarea, catifelarea si revitalizarea zonei. Are efect astringent si lumineaza pielea. Daca e rece e si mai eficient, asa ca taie doua felii groase de castravete si tine-le la frigider o jumatate de ora. Pune-le apoi pe pleoape si lasa-le 10 minute sa actioneze, apoi sterge zona cu o discheta inmuiata in apa. O alta varianta este sa combini suc de castravete cu suc de lamaie in cantitati egale. Inmoaie dischete demachiante in acest suc, aplica-le pe pleoape si cearcane, iar dupa 15 minute, spala-te cu apa calduta. Ca sa vezi intr-adevar rezultatele, remediul trebuie pus in practica zilnic, timp de o saptamana.

2. Musetelul

Baga doua pliculete de ceai de musetel in apa fierbinte, apoi trece-le in apa rece. Scoate usor apa din ele si aplica-le pe pleoape si cearcane timp de 20 de minute. E o varianta buna de a trata ochii umflati, obositi si cearcanele, caci musetelul are actiune antiinflamatoare. O alta varianta este sa pui ceai de musetel in forma pentru cuburi de gheata si sa folosesti apoi cuburile, invelite intr-un tifon steril, pentru a masa zona din jurul ochilor.

3. Cartoful

Are proprietati calmante si capacitatea de a albi si lumina pielea, estompand astfel cearcanele. Inainte de a-l taia, tine cartoful 30 de minute in frigider. Curata-l si taie doua felii potrivite, pe care sa le aplici apoi pe pleoape si pe zona cearcanelor. La fel de bun e si sucul de cartofi , insa trebuie folosit imediat, caci oxideaza foarte repede. Il obtii prin razuirea a doi cartofi cruzi. Dupa15 minute, indeparteaza-le, clateste-te cu apa rece si aplica un gel hidratant pentru ochi.

Integral pe unica.ro

Foto: arq.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii