ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2014, ora 11:06

5 ingrediente din bucataria ta care te scapa de celulita

Articol de Madalina Irimia

Celulita este o afectiune cu care se lupta foarte multe femei, indiferent de greutate. Nu se cunosc cu exactitate cauzele si nici nu exista un tratament garantat care sa dea rezultate la toate persoanele afectate.

Cu toate acestea, cele mai multe femei care s-au luptat cu aspectul inestetic de coaja de portocala au ajuns la concluzia ca sportul si dieta sunt aliati de nadejde. Asa ca, atunci cand va hotarati sa porniti razboiul impotriva celulitei, aprovizionati-va cu legume si fructe care va sunt de ajutor.

Ananas proaspat

Un fruct minune care te ajuta in lupta cu celulita este ananasul. Contine o enzima numit bromelina si de aceea, ananasul proaspat are un efect antiinflamator. Iar celulita este vizibil atenuata atunci cand inflamatiile din corp sunt diminuate. Prin urmare, nu ezita sa mananci cat mai mult ananas proaspat.

Rosiile

Rosiile sunt bogate in antioxidanti, ajuta corpul sa dizolve grasimea si nu obtureaza fluxul sanguin. Licopenul, un puternic antioxidant din aceasta leguma, protejeaza celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inima si cancerul. Insa, pe cat posibil, incearca sa cumperi rosii netratate chimic, pentru ca acestea au de trei ori mai mult licopen decat cele tratate.

De asemenea, este recomandat consumul ketchup-ului de calitate, deoarece si acesta are un continut bogat in licopen. Mai mult, s-a dovedit stiintific ca rosiile sub forma de pasta au capacitatea de a proteja pielea de ultraviolete si de a stimula productia de colagen. Astfel, pielea ramane elastica, ferma si celulita va fi mult mai putin vizibila.

Integral pe eva.ro

Foto: sparkpeople.com

     
Tag-uri: rosii, celulita, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii