Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
5 greseli de casnicie facute de parintii nostri
Articol de Madalina IrimiaLucrurile stau altfel decat pe vremea parintilor nostri, mai ales cand este vorba despre casnicie si dinamica sa. Poate ca nu facem lucrurile mai bune decat le faceau mama si tata pe vremuri din punct de vedere al casatoriei, insa putem invata o multime din greselile pe care ei le-au facut. Iata 5 greseli pe care le faceau parintii nostri si motivul pentru care pot duce de rapa o casnicie, potrivit sfatulparintilor.ro.
1. Femei casatorite foarte devreme
„Pe vremuri oamenii asteptau ca o fata sa se casatoreasca foarte devreme. Multi parinti erau ingrijorati si se simteau rusinati daca fiicele lor paraseau facultatea fara sa aiba verigheta pe deget”, spune psihologul Leslie Beth Wish. Astazi, oamenii nu-si dau coate daca vad o femeie de 30 de ani necasatorita. “Cercetarile au demontrat ca maturitatea creierului nu are loc pana la 26 de ani”, argumenteaza doctorul Wish. Tocmai de aceea este o idee buna sa astpeti putin inainte de a-ti alege sotul.
2. Sotul era singurul care aducea bani in casa in vreme ce sotia ramanea acasa si crestea copiii
“Este in regula sa ai grija de familie, insa multe femei simt ca rolul traditional impus de societate le limiteaza”, sustine psihoterapeutul Fran Walfish. Iar aceste sentimente despre care nu se vorbeste pun stres pe casnicie. In plus, dupa ce copiii cresc femeile se simt inutile. In prezent, femeia le poate face pe amandoua: sa creasca copiii si sa aiba o cariera. Este alegerea ei si poate oricand sa indeplineasca orice rol doreste. “Poate fi parinte, partenera, angajata, sa faca munca de voluntariat, iar toate acestea ii pot creste increderea in sine. Iar daca lucrurile nu merg bine intr-o arie sunt si alte aspecte din viata care te pot face sa te simti implinita” , spune doctorul Wish.
3. Exista mai putina comunicare in casnicie
Oamenii ar fi vrut sa vorbeasca despre sentimentele lor, insa nu stiau cum s-o faca. Nu existau carti de specialitate si nici suport social. Iar femeile se simteau mult mai confortabil daca incercau sa minimizeze problemele decat sa aiba o discutie deschisa cu partenerii lor. Apoi, dezvoltau resentimente in legatura cu sotii lor. Acum poti gasi ajutor specializat, dar si o multime de carti dedicate relatiilor, care ofera instrumente pentru o mai buna comunicare in cuplu. “Sentimentele dezvaluite, validate si acceptate inseamna totul intr-o relatie”, spune doctorul Walfish.
Integral pe sfatulparintilor.ro
Foto: njarch.org
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email