A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720336224.8509.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 deserturi pe care sa le incerci macar o data in viata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-09-2012, ora 03:52

5 deserturi pe care sa le incerci macar o data in viata

Articol de Madalina Irimia

Prajituri, placinte, creme, inghetate, torturi sau gogosi – se pare ca in absolut toate tarile exista o cultura a dulciurilor si a prepararii acestora. Retetele au depasit de multa vreme granitele tarilor in care au fost pentru prima data produse dar, pentru un impatimit al gastronomiei sau al savoarei unice a unui desert original, un gust autentic nu se poate savura decat acolo de unde provine desertul in cauza. Unde altfel ai putea simti mai bine gustul unei placinte cu branza decat in Moldova? Unde te-ai putea delecta cu torturi de inghetata mai bune decat in Sicilia si unde ai putea gusta eclere mai desavarsite decat in Franta? Plecand de la acest principiu, va prezentam o lista a celor mai apreciate si mai gustoase prajituri, in acceptiunea noastra, de pe glob, o lista pe care o puteti completa cu delicatesele pe care, probabil, le-ati incercat in calatoriile voastre in jurul lumii...

Tiramisu – Italia

Baclava – Turcia, Grecia

Creme Brulee – Franta

Sachertorte - Austria

Churros - Spania

Tiramisu – Italia

1. Cu siguranta ca majoritatea celor care citesc acest articol au incercat macar o data in viata gustul unei delicioase prajituri Tiramisu. Dar, la fel de adevarat este si faptul ca nicaieri savoarea acestui desert spectaculos nu este aceeasi cu aceea pe care o obtin maestri cofetari din Toscana, locul de origine al acestei prajituri. Se spune ca atunci cand gusti un Tiramisu toscanez ai, pur si simplu, senzatia ca te afli in Rai. Nici nu este de mirare, daca luam in calcul faptul ca dintre ingredientele acestuia nu lipsesc sortimente de branza italiana (celebra Mascarpone) si crema Zabaglione. Tot in Toscana, cei care pregatesc acest deliciu culinar vor folosi numai si numai piscoturi (asa numitele savoiardi) facute dupa reteta locala. Adaugati la acestea si frisca, zaharul, vinul Marsala (inlocuit in alte regiuni cu esenta de rom sau de brandy), cafeau si praful de cacao si veti obtine, poate, unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume.

Se spune ca Tiramisu ar fi un desert servit de sute de ani, desi nu exista niciun document istoric despre Tiramisu mai devreme de anul... 1971! In fapt, mai multe surse o indica pe Francesca Valori, nepoata unui renumit bucatar italian, Roberto Linguanotto, drept inventatoare a delicioasei prajituri. Bunicul sau ar fi botezat desertul cu numele de Tiramisu, acesta fiind numele de fata al Francescai. Chiar si asa, originile sale sunt inca destul de contestate. Cert este, insa, ca Tiramisu este o prajitura pe placul absolut oricui, dovada stand adoptarea sa de majoritatea restaurantelor lumii.

Integral pe descopera.ro

Foto: sgdessert.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Finta,  07.11.2015 12:03

Arata bine

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii