A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829972.8741.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 cele mai amuzante, dar si infioratoare experimente stiintifice facute vreodata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2015, ora 13:02

5 cele mai amuzante, dar si infioratoare experimente stiintifice facute vreodata

Articol de Cristian Amariei
Rutina stiintifica poate fi indepartata cu activitati demne da a fi considerate a fi parte din arsenalul unui psihopat - vivisectia animalelor mici si disecarea cadavrelor. Aceste metode stiintifice pot, intr-o zi, sa aiba un impact pozitiv in viata noastra, dar nu inainte de a ne traumatiza psihic.
5. Costumele panda le confera oamenilor de stiinta aparentele unor ucigasi
Ursul Panda este pe cale de disparitie, din pacate, iar oamenii de stiinta incearca, cu orice pret, sa pastreze aceasta specie deosebita. O metoda identificata este cresterea acestora in gradini zoologice si rezervatii. Conform teoriei lui Eyes Wide Shut, costumele pe care le imbraca savantii cand intra in contact cu aceste animale permit prevenirea atasarii ursilor panda de oameni si faciliteaza, in acest fel, dezvoltarea abilitatilor esentiale de supravietuire.

4. Armata a realizat un manechin care sangereaza cu adevarat
Nici un studiu medical, oricat de aprofundat ar fi, nu te poate pregati pentru realitatea cruda de a lucra cu raniti, mai ales in cazul medicilor de razboi care trebuie sa opreasca hemoragia abundenta a unui soldat ramas fara mana, spre exemplu. in aceasta logica a aparut initiativa de a avea un manechin care sa fie cat mai real posibil. Savantii de la Universitatea de Biologie din Minnesota au modelat manechinul dupa absolventul Cameron Johnson. Acest manechin se aseamana foarte mult cu un organism uman viu: pielea are pori, limba este umeda, gatul si falcile sunt flexibile si pot fi miscate, iar dintii emana un sunet realist cand maxilarii se inclesteaza si, da, poate sangera.

3. O femeie colecteaza ADN-urile strainilor pentru a le clona fetele
Artista Heather Dewey-Hagborg a fost descoperita colindand strazile si camerele de baie din New York, in cautare de par, unghii, gume de mestecat, mucuri de tigara, si orice altceva care ar putea contine ADN-uri. Ea a facut asta pentru a "clona" fetele acestor oameni. Concentrandu-se pe genele specifice, Heather Dewey-Hagborg este capabila de a recrea un model de fata al donatorului necunoscut. Apoi, ea imprima o sculptura 3D a modelului si-l atarna intr-o galerie din New York. Artista, prin metoda sa inedita de a lucra, a ajutat politia la crearea unui portet de asasin.

2. Oamenii de stiinta au creat cutia olfactiva a mortii
S-a creat cutia care te face sa simti mirosul mortii. Vizitatorii de la Muzeul Imaginilor din Olanda pot alege moartea oricarei celbritati vrea s-o experimenteze! Whitney Houston, de exemplu, s-a inecat intr-o cada de baie a hotelului din cauza combinatiei cocaina, o maladie cardiaca si un stil de viata nesanatos. Deci, daca alegeti cutia ei, veti obtine mirosul de curat si ulei de masline, pe care artista il folosea la baie, urmat de mirosul de cocaina si sunetul unui suvoi de apa, urmat de tacere, apoi de propriile sunete de greata si dezgust.

1 . Oamenii de stiinta au creat soarecele tansparent pentru a studia anatomia
Oamenii de stiinta au venit cu o solutie ingenioasa, admirabila prin simplitatea ei, dar in acelasi timp terifianta: de a crea soareci transparenti pentru a-i studia din perspectiva anatomica. soarecii sunt eutanasiati, apoi jupuiti si umflati cu anumite substante chimice care fac organele lor transparente. Aceasta intentie poate oferi oamenilor de stiinta posibilitatea de a studia anatomia soarecilor in detaliu si de a vedea modul in care, de exemplu, cancerul s-a extins prin corp.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: top, experimente, stiinta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii