A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817529.5503.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 beneficii incredibile ale rodiei pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-09-2016, ora 09:51

5 beneficii incredibile ale rodiei pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Rodiile sunt din ce in ce mai populare printre persoanele care doresc sa aiba un stil de viata sanatos datorita studiile care le sustin propietatile curative si valoarea nutritionala. Rodia, cunoscuta si sub denumirea de"fructul dragostei" sau "fructul vietii", contine de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.

Este o sursa importanta de vitamina C (un antioxidant natural), magneziu, potasiu si cupr. Pe masura ce studiile continua sa descopere tot mai multe beneficii pentru sanatate, devine tot mai clar de ce rodiile sunt atat de apreciate pentru propietatile lor extraordinare. Iata 5 moduri in care rodiile iti pot imbunatati starea de sanatate.

1. Rodia este o susa extraordinara de antioxidanti puternici

Rodiile contin antocianine si flavonoizi care le dau culoare rosu intens si lupta impotriva aterosclerozei, o cauza a bolilor de inima. Punicalagina, un antioxidant foarte puternic este responsabila de jumatate dintre efectele antioxidante ale rodiei. Pe lange efecte antioxidante, antocianinele au efecte analgezice, iar punicalagina are propietati citotoxice.

2. Sustin un organism sanatos

Se tot vorbeste despre super alimente, dar si super-fructele sunt in voga (in aceeasi categorie intra fructele de goji sau acai), rodia fiind unul dintre cele mai bogate in antioxidanti si elemente antiinflamatoare, care sustin un organism sanatos. Studiile arata ca persoanele care mananca rodii sau iau un supliment pe baza de extract de rodie prezinta un nivel scazut al 8 – Oxo – DG, un compus biochimic eliberat in urma procesului de oxidare (baza imbatranirii si degradarii tesuturilor).

Persoanele care prezinta un nivel ridicat al acestui biomarker sufera des de slabiciune musculara, problem ale ficatului, imbatranirea premature a pielii si incetinirea functiilor creierului. Cu cat nivelul acestui biomarker este mai scazut, cu atat celulele si tesuturile sunt mai sanatoase.

3. Tine la distanta bolile de inima

Punicalagina are un rol direct in ceea ce priveste sanatatea inimii si a sistemului vascular deoarece previne depunerile de pe artere. Un studiu a aratat ca persoanele care au baut 30 de ml de suc de rodie zilnic timp de un an de zile au inregistrat scaderi ale tensiunii arteriale cu 12%, in timp ce de aterom s-a redus cu pana la 50%. De asemenea, rodiile cresc nivelul colesterolului bun (HDL) si il reduc pe cel rau (LDL). Consumul constant de rodie impiedica depunerile de colesterol de pe artere.

4. Protejeaza impotriva formarii de produsi de glicare avansata (AGE)
Produsii de glicare avansata (AGE) se formeaza cand glucoza se intersecteaza cu proteinele, cauzand intarirea acestora. Astfel, se formeaza ridurile. Daunele cauzate de AGE nu sunt doar de natura cosmetica. Acestia au un rol important si in aparitia unor boli precum diabetul de tip 2, Alzheimer, cataracta, leziuni renale sau boli de inima. Nenumarate studii sustin ca rodiile sunt un mod natural de preventie impotriva acestor boli.

5. Imbunatatesc starea de spirit

Studiile arata ca rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci si in ceea ce priveste sanatatea emotionala si mintala. Persoanele care au consumat in mod constat suc de rodii si-au imbunatatit starea de spirit, iar starile de anxietate s-au ameliorat.

Cum introduci rodia in dieta ta zilnica?

Semintele de rodie sunt o gustare delicioasa si hranitoare, in timp ce sucul de rodie este o sursa grozava de antioxidanti si nutrienti, fara fibre. Poate fi consumata ca atare, sub forma de suc, smoothie sau incorporat in alt piure de fructe. Extractul de rodie din suplimente ofera o doza concentrata de antioxidanti, de multe ori in combinatie cu alte plante.

Cum alegem rodia?

Dupa ce este culeasa, rodia nu se mai coace. Asa ca, o rodie coapta o recunoasteti dupa culoare. Aceasta trebuie sa fie rosu-purpuriu, coaja trebuie sa fie fara zgarieturi. Fructul poate fi pastrat in aceleasi conditii ca si merele.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: rodii, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  25.06.2017 05:54

wh0cd639530 revia citalopram clonidine atomoxetine price flomax 0.4mg prozac fluoxetine

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii