A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664126.3235.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 beneficii ale cerealelor pentru sanatatea ta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-05-2015, ora 10:01

5 beneficii ale cerealelor pentru sanatatea ta

Articol de Madalina Irimia
Cerealele sunt o sursa importanta de fibre, vitamine si minerale, si tocmai de aceea specialistii recomanda consumul lor zilnic. Daca inca mai vrei sa te convingi, iata inca 5 motive pentru a introduce cerealele in alimentatia ta zilnica.

Chiar daca s-a tot vehiculat printre nutritionisti ideea conform careia daca vrei sa slabesti ar trebui sa renunti la grau sau gluten, sunt studii serioase care sustin contraiul.

In plus, chiar Departamentul de Agricultura al SUA (USDA, o autoritate in domeniul nutritiei peste ocean) recomanda consumul zilnic de cereale. Pentru ca beneficiile acestora sunt remarcabile. Nutritionistii sunt de parere ca un consum optim de cereale aduce in organism fibre, proteine vegetale de calitate, vitamine, minerale si o varietate de substante cu rol important in sanatate.

Contin o multime de fibre

Unul dintre cele mai importante motive pentru a avea in dieta ta cereale, de preferat integrale, este aportul bogat de fibre. Adultii au nevoie intre 25 si 35 de grame de fibre zilnic, iar cerealele integrale contin si fibre solubile si fibre insolubile, ambele benefice sanatatii: pot ajuta la controlul glicemiei, scad nivelul colesterolului “rau” si reduc riscul aparitiei cancerului de colon. tine cont, insa ca nu toate cerealele sunt bogate in fibre. Tocmai de aceea, introdu in alimentatia ta ovaz, orz si grau bulgur.

Imbunatatesc digestia

Continutul fibrelor ajuta ca miscarile intestinelor sa fie regulate si normale, ceea ce ajuta digestia. Sunt studii care demonstreaza ca persoanele care mananca mai multe fibre au nevoie de mai putine laxative. si tot ele ajuta la reducerea bolii diverticulare, aceea in care apar niste diverticuli (proeminente) in peretii intestinelor ce pot cauza inflamare, constipatie, diaree sau dureri abdominale.

Fibrele sunt in mare parte raspunzatoare pentru aceste benficii, insa cerealele integrale mai contin si acid lactic care ajuta la formarea si hranirea bacteriilor bune din intestinal gros. Aceste microorganisme ajuta digestia, sistemul imunitar si o mai buna absorbtie a substantelor nutritive la nivelul intestinului.

Au grija de greutatea ta

Este mult mai probabil ca aceia care mananca in mod regulat cereale sa isi poata mentine greutatea in limite normale, decat cei care nu le consuma. Exista studii conform carora femeile care mananca cereale integrale au un risc scazut de a lua rapid sau major in greutate, in comparatie cu cele care mananca frecvent gogosi sau paine alba. intr-un studiu care a urmarit timp de 12 ani barbati si femei de varsta medie care au au avut o alimentatie bogata in fibre, s-a observat ca acestia au luat in greutate cu 1,5 kg mai putin decat cei care au mancat produse prelucrate.

Cerealele redistribuie grasimea

Sunt studii care arata ca cerealele te ajuta sa scapi de grasime, avand capacitatea sa si redistribuie in mod sanatos grasimea. Practic, daca mananci cereale integrale, vei ramane cu mai putina grasime pe abdomen – ceea ce oamenii de stiinta numesc “adipozitate centrala” (aceasta poate creste riscul aparitiei diabetului si a altor boli).

Te fac sa te simti satula

O alta modalitate prin care cerealele te ajuta sa iti controlezi greutatea este ca, dupa ce le mananci, te simti mai satula decat dupa paine alba sau biscuiti. Cerealele integrale se digera mai incet si ofera un efect de satietate, spun specialistii. Or acest lucru te poate ajuta sa iti tii si portiile sub control. Practic, mananci mai putin si te simti satula mult mai rapid. Prin urmare, aportul zilnic de cereale te ajuta sa ajungi la silueta pe care ti-ai dorit-o. si, in plus, vei arata asa cum iti doresti fara sa iti neglijezi sanatatea. Mai mult, avand in primul rand grija de nevoile organismului tau. Pentru ca atunci cand esti sanatos si te simti bine, atunci arati cel mai bine!

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii