A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819583.356.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 bai de plante pentru igiena intima
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2013, ora 11:02

5 bai de plante pentru igiena intima

Articol de Madalina Irimia

Dezechilibrele florei vaginale se produc cu multa usurinta intr-o zona atat de sensibila. Insa, ca sanatatea genitala sa nu fie afectata, poti beneficia oricand de puterea vindecatoarea plantelor medicinale.

Galbenelele amelioreaza iritatiile

Sapunurile si anumite geluri de igiena intima au in componenta lor substante ce pot irita pielea din zonele intime. Galbenelele sunt „medicamentul“-minune al naturii, avand proprietati antiinflamatoare si de calmare a mancarimii. Ca adjuvant in medicina clasica, infuzia de galbenele amelioreaza micozele si are rol antiseptic la nivel vaginal.

Cum se prepara: Spalaturile se realizeaza cu ceai de galbenele. Florile se fierb 30 de minute si se toarna peste apa din cada. Stai in apa 15 minute si vei simti efectele binefacatoare.

Pelinul combate senzatia de uscaciune

Desi s-ar putea sa fii reticenta, intrucat pelinul este cunoscut ca fiind amar, sub forma de baie este deosebit de eficient daca flora vaginala are tendinta de uscare. Mucoasa vaginala are rolul de-a impiedica patrunderea bacteriilor daunatoare responsabile de aparitia unor eventuale afectiuni. Pelinul ajuta la mentinerea umiditatii in zona intima, in cazul in care aceasta este excesiv de uscata, dar in acelasi timp contribuie si la vindecarea mai rapida a vaginitei sau a candidozei.

Cum se prepara: Ai nevoie de o mana de flori si frunze din varful plantei pe care le pui la infuzat intr-un litru de apa fierbinte 15 minute. Strecoara amestecul si fa spalaturi locale in fiecare seara, o saptamana.

Vezi ce alte plante sunt indicate pentru igiena intima, pe clickpentrufemei.ro.

Foto: gorjeanul.ro

     
Tag-uri: baie, plante, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii