ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-06-2016, ora 16:07

5 alimente surprinzatoare pe care ar trebui sa nu le consumi vara

Articol de Madalina Irimia
Vara vine cu soare mult si dorinta nebuna de plaja, insa si cu o paleta larga de fructe si legume de care ne putem bucura. Totusi, exista cateva alimente care ar trebui evitate in sezonul cald.

Citrice

Majoritatea citricelor se coc foarte bine in anotimpul rece, considerat chiar sezonul acestor fructe. in timpul verii, acestea nu au timp sa capete gustul dulce, motiv pentru care nu se produce nici sucul dulce dupa care tanjim.

Ceai si cafea

Bauturile tale favorite pe care le consumi dimineata sunt si diuretice, ceea ce, probabil, stii foarte bine. insa intr-o zi caniculara de vara nu sunt o optiune prea fericita pentru ca te fac sa mergi prea des la toaleta. Ceea ce inseamna ca, totodata, organismul tau elimina si apa si sarurile, lucru care duce la deshidratare.

Terci de ovaz

Carbohidratii complecsi, cum ar fi ovazul, orezul brun si cerealle integrale, in general, fac parte din aceeasi categorie cu alimentele bogate in proteine. Cerealele sunt digerate mai greu de organism, proces pentru care corpul tau trebuie sa ”lucreze” mai mult. Asta face ca temperatura sa creasca putin, iar senzatia de incalzire sa se acutizeze.

Sparanghel

Saranghelul este o leguma care se face primavara, de aceea este indicat sa-l consumi exact in aceasta perioada. Vara, asparagusul nu mai are acelasi gust intens si poate fi prea moale. Asta daca nu cumperi marfa adusa din Mexis sau Peru.

Burgeri

Desi sunt deliciosi si cu greu le poti rezista, burgerii nu sunt cea mai fericita varianta de preparat pentru vara. la fel ca in cazul carbohidratilor, burgerul, care contine proteine, este foarte greu de digerat de stomac. Acest proces dureaza mai mult si presupune o ”activitate” mai intensa a organismului, determinand temperatura corpului sa se ridice, din cauza ca acesta utilizeaza mai multa energie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: vara, citrice, cafea, burger
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  22.06.2017 07:26

wh0cd6790269 buy robaxin Quetiapine neurontin at lowest cost deltasone Benicar Hct

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii