ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2016, ora 09:06

5 alimente sanatoase la indemana

Articol de Madalina Irimia
Mancarea sanatoasa nu ar trebui sa fie un lux si nici o problema complicata. De fapt, alimentele sanatoase ar trebui introduse zilnic in mesele noastre in moduri cat mai creative. De la legume si fructe pana la diverse sortimente de carne, am pregatit o lista cu topul celor mai sanatoase alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta!

Bananele

De ce sunt bune pentru tine? In timp ce acest fruct tropical este un favorit american, bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Sunt o sursa bogata de potastiu, sporind capacitatea efectiva a organismului de a absorbi calciul probiotic si crescand dopamina, noradrenalina si serotonina - substante chimice ale creierului care contracareaza depresia.

Mandarinele

De ce sunt bune pentru tine? O mandarina are mai multi antioxidanti decat o portocala, iar acest fruct puternic, dar mic, este plin de fibre solubile si insolubile, care joaca un rol important in reducerea riscului de imbolnavire si reprezinta de asemenea un punct de sprijin in managementul greutatii. Mandarinele sunt o sursa buna de luteina si zeaxantina, care ajuta la scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul ca flavonoidele gasite in mandarine pot fi de ajutor in protectia impotriva diabetului de tip 2 si a bolilor de inima, asa ca este recomandat sa folosesti coaja de pe fructe si legume, pentru a profita de beneficiile uleiurilor naturale ale fructului.

Cartofii dulci

De ce sunt buni pentru tine? Chiar daca acestia au zahar intr-o cantitate mai mare fata de cartofii albi, acestia sunt un pachet portocaliu plin de nutrienti. Un cartof dulce mare contine o doza foarte mare de vitamina A, esentiala pentru vedere si pentru sanatatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci contin de asemenea vitamina B, fibre si potasiu si un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea si sprijina metabolismul.

Tonul

De ce este bun pentru tine? Expertii recomanda populatiei generale, precum si femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, sa consume o portie de fructe de mare pe saptamana pentru a stimula sanatatea creierului si pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de peste bogat in acizi grasi esentiali omega-3 cum ar fi tonul si chiar si conserve de ton poate spori imunitatea, sanatatea inimii si poate chiar reduce depresia postpartum. Nu exagera cu toate acestea deoarecele tonul contine si cantitati ridicate de mercur!

Iaurtul grecesc cu 2% grasime

De ce este bun pentru tine? Iaurtul conventional este o sursa excelenta de calciu, potasiu si proteine, dar soiurile grecesti au dublu de proteine, jumatate de sodiu si jumatate din carbohidratii iaurtului normal. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus sunt adesea adaugate la iaurt, sporind cresterea bacteriilor intestinale sanatoase si sustinerea imunitatii, afirma cei de la The Times.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii