ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2014, ora 14:27

5 alimente sanatoase care inrautatesc acneea

Articol de Madalina Irimia

Si alimentele sanatoase ne pot face rau! Iata o lista cu 6 alimente despre care nu stiai ca ne provoaca acnee, desi sunt considerate sanatoase.

Cu totii stim cat de importanta este alimentatia in mentinerea sanatatii noastre, insa multe dintre alimentele "minune" pentru corp joaca un dublu rol - sunt indicate pentru o parte a corpului si in acelasi timp periculoase pentru o alta.

Un exemplu clar este cel al alimentelor sanatoase care ne provoaca insa acnee.

Daca esti o persoana sensibila este indicat sa eviti alimentele bogate in zaharuri naturale si in acizi. De asemenea atunci cand iti intoduci noi alimente in dieta zilnica este bine sa fii atent la posibilele schimbari ce pot sa apara la nivelul tenului. In acest fel vei cunoaste cu exactitate ce alimente iti provoaca o reactii acneica puternica.

1. Portocalele

Cu totii stim ca portocalele sunt bogate in acizi naturali si vitamina C. Acesti nutrienti sunt utili organismului insa, pentru persoanele cu o sensibilitate crescuta ei pot provoca acnee. Daca sesizati aparitia de acnee persistenta este indicat sa faceti o pauza din consumarea portocalelor si sa va reprofilati pe alte fructe dulci si gustoase.

2. Capsunile

Desi acestea sunt unele dintre cele mai iubite fructe, atunci cand sunt consumate in cantitati mari pot duce la eruptii cutanate si acnee. Incercati sa le consumati in cantitati mici sau sa le inlocuiti cu alte fructe precum afinele sau murele, bogate in antioxidanti, polifenoli si fibre.

3. Rosiile

Nelipsite vara, in salata sau consumate simple cu branza, rosiile detin suprematia in lumea legumelor preferate de oameni. Desi se vorbeste mult despre beneficiile rosiilor asupra sanatatii, exista si persoane care prezinta o reactie acneica la aceste legume. In acest caz este indicat sa le consumati cu moderatie sau sa le eliminati complet din alimentatie.

4. Painea din grau

Graul este bogat in gluten - un element periculos tenului. Persoanele cu sensibilitate crescuta la grau experimenteaza de regula si reactii acneice nedorite, motiv pentru care este indicat sa se opteze pentru paine fara gluten sau paine din orez.

5. Sosul Salsa

Salsa este unul dintre cele mai cautate si consumate sosuri iuti. Insa, ingredintele din compozitia sosului salsa, precum rosiile, ardeiul iute si otetul va pot afecta tenul prin aparitia de eruptii acneice. Daca ati sesizat o legatura intre problemele cu acneea si sosul salsa, incercati sa transformati acest sos in unul pe care il consumati la ocazii speciale.

Sursa: unica.ro

Foto: descopera.ro

     
Tag-uri: alimente, acnee, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii