ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-01-2015, ora 07:33

5 alimente pe care le consumi GRESIT

Articol de Madalina Irimia
Fie ca esti la regim sau esti adepta alimentatiei sanatoase in general, ai aflat deja ca legumele si fructele sunt ingredientele pentru o sanatate de fier si o silueta armonioasa.

Dar ti-ai pus problema vreodata ca felul in care le consumi ar putea sa fie gresit?

Iata cinci alimente (printre care si o bautura) pe care le mananci (sau bei) in mod incorect.

Capsunile

Greseala: le tai inainte sa le consumi

Metoda corecta: mananca-le intregi

Capsunile intregi au cu pana la 12% mai multa vitamina C decat fructele taiate, se arata intr-un studiu din 2011. si asta deoarece vitamina C se pierde in momentul in care este expusa luminii si oxigenului. Pentru un mega boost de vitamina C, pastreaza capsunile intregi la frigider si consuma-le ca atare.

Broccoli

Greseala: fierbi sau inabusi

Metoda corecta: fierte la aburi

De ce este fierberea la aburi metoda ideala? Pentru ca ajuta la pastrarea substantelor care au proprietati anticancerigene din legume. Acest lucru se aplica in special pentru broccoli si conopida, care beneficiaza de prezenta unei enzime numita mirosinaza, care se pierde daca legumele sunt fierte.

Vinul

Greseala: lasi sticla fara dop (peste 12 ore) inainte sa bei

Metoda corecta: bea imediat dupa deschiderea sticlei

Lasat descoperit o perioada de peste 12 ore, vinul rosu isi pierde proprietatile prin deteriorarea acizilor organici si a polifenolilor, care au beneficii importante pentru sanatate, cum ar fi cresterea nivelului de testosteron (domnii stiu care-i treaba cu vinul rosu si dorinta), mentinerea unui flux sanguin normal, contribuind astfel la sanatatea inimii, si ameliorarea simptomelor depresiei.

Alimentele congelate

Greseala: le eviti la cumparaturi

Metoda corecta: pune-le in cosul de cumparaturi mai des

Majoritatea oamenilor cred ca alimentele congelate sunt lipsite de vitamine, insa aceasta conceptie este complet gresita. Specialistii au descoperit ca majoritatea legumelor si fructelor congelate au, de fapt, o cantitate mai mare de antioxidanti, inclusiv polifenoli, vitamina C si betacaroten decat cele proaspete.

si asta deoarece majoritatea asa-ziselor legume proaspete ajung sa zaca pe tarabe ore bune sau chiar zile, pierzandu-se astfel numerosi nutrienti. in schimb, legumele congelate isi pastreaza foarte bine aceste substante benefice deoarece sunt ambalate la scurt timp si congelate rapid, astfel incat vitaminele si mineralele sunt pastrate pana in momentul folosirii lor.

Rosiile

Greseala: le mananci crude

Metoda corecta: la gratar

Rosiile sunt recunoscute pentru efectul lor de reducere a riscului de atac cerebral, cancer de prostata si pentru protejarea creierului. insa nu trebuie consumate crude ci gatite la gratar, astfel incat licopenul, substanta chimica ce creste numarul de antioxidanti, sa fie pastrata in legume.

Un studiu interesant publicat in British Journal of Nutrition arata ca adeptii hranei raw, deci cei care nu gatesc mancare, la modul ca nu folosesc focul, au cele mai scazute niveluri de licopen in organism. Poti gati rosiile fripte pe gratar sau arunca-le intr-o tigaie in care ai turnat cateva picaturi de ulei de masline.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: alimente, consum, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii