A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662419.9312.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

5 alimente care-ti imbunatatesc digestia si protejeaza stomacul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2014, ora 16:38

5 alimente care-ti imbunatatesc digestia si protejeaza stomacul

Articol de Madalina Irimia

Alimentele pe care le consumam au un impact considerabil asupra digestiei si a stomacului. Ca sa ai o digestie buna si sa nu te doara stomacul, celebrul Dr. Oz iti recomanda cele mai bune alimente.

Potrivit specialistului, este usor sa ne dam seama cand am mancat prea mult, deoarece ne simtim ghiftuiti, insa nu este la fel de facil sa depistezi acele alimente care-ti asigura un tranzit bun si te feresc de durere. Ca sa nu te mai confrunti cu un disconfort digestiv de indata ce ai terminat de mancat, Dr. Oz iti propune sa acorzi atentie unor alimente care iti vin in ajutor.

1. Perele

Sunt o sursa foarte importanta de fibre care au un rol benefic pentru sanatatea digestiva. Rolul lor este de a inmuia materiile fecale, marindu-le masa si facilitand astfel eliminarea lor din tractul digestiv. Acest lucru este de preferat sa fie mentinut constant, deoarece astfel absorbtia nutrientilor este mai buna, riscul de a suferi de boli intestinale este unul foarte redus, iar problemele cu greutatea vor disparea. Un alt ingredient esential pe care il contin perele este sorbitorului, despre care Dr. Oz spune ca are rolul de a atrage apa in intestine, lucru care este esential in special pentru persoanele care sufera de constipatie, deoarece favorizeaza eliminarea materiilor fecale.

2. Iaurtul

Un iaurt bun nu trebuie sa contina lapte praf, zahar sau alte ingrediente, in afara de lapte si fermenti lactici. Prin urmare, alege cu atentie un iaurt de calitate si consuma-l, deoarece este un real ajutor pentru digestie, imbunatateste sistemul imunitar si ne apara de infectii ale tractului digestiv. De asemenea, iaurtul trebuie sa fie neaparat pe lista persoanelor care au probleme cu constipatia.

Integral pe eva.ro

Foto: eatermagazine.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii