A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833511.1284.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

48 de afectiuni pot fi tratate cu aceasta licoare specifica bucatariei romanesti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-10-2014, ora 14:29

48 de afectiuni pot fi tratate cu aceasta licoare specifica bucatariei romanesti

Articol de Cristian Amariei
Preparat specific bucatariei romanesti, borsul de putina este un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afectiuni la care medicamentele moderne dau gres de multe ori.

Puterea terapeutica a borsului vine si de la drojdia de bere care ajuta fermentatia, ingredient care contine vitaminele din complexul B, vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale in forme usor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sanatate, seleniu, dar, mai ales, crom.

Borsul sau zeama rezultata din macerarea taratelor de grau contine si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Acest aliment, folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sanatate. Fiind un produs natural, borsul este foarte bogat in enzime. in Bucovina, inainte de intrarea in post, toate vasele si tacamurile sunt clatite cu bors si apoi binecuvantate, semn ca borsul este si un dezinfectant. in credinta populara, ii scapa pe copii de deochi si le reda pofta de mancare.

Nutritionistii recomanda cura cu bors pentru revigorarea intregului organism. Daca vreti sa fiti in forma, beti cate o cana cu bors cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile. Dupa o pauza de sapte zile, cura se poate repeta. Daca aveti probleme cu ficatul sau cu bila, beti pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cate o cana de bors. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.

Calitati curative si actiune farmaceutica:

Putin cunoscut in tarile occidentale, la romani (rusii sunt si ei maestri ai terapiei cu bors) exista o sumedenie de traditii legate de virtutile purificatoare si energizante ale acestei licori, considerata in multe zone ale tarii drept miraculoasa. in regiunea Bucovina, de pilda, inainte de intrarea in post si inainte de mesele de sarbatori, toate vasele si tacamurile erau clatite in bors si apoi erau binecuvantate cu semnul crucii, ca sa fie “spalate toate relele”.

Afectiuni pentru care se recomanda:

Faima cea mai mare si-a castigat-o borsul este prin aceea ca are capacitatea, inca neexplicata de stiinta, ca trezeste omul din betie. Mai mult, el inlatura mai toate simptomele intoxicatiei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu fara egal in aceasta directie. Este perfect in cazul bolilor respiratorii cronice: bronsita, astm, sinuzita, adjuvant in tuberculoza, alcoolism, indigestie, voma, oboseala cronica.

Leac pentru ficat, fiere, rinichi si colon

Borsul curata rinichii si colonul, trateaza litiaza urinara, previne cancerul de colon si intareste functia organelor interne. Cura de detoxifiere cu bors se tine 2 saptamani, timp in care se bea cate o cana de bors pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Se poate adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

Previne infarctul si reda sanatatea inimii

Borsul natural este cunoscut si pentru calitatea sa de a scadea tensiunea, nivelul colesterolului si glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce sufera de infarct miocardic, hiptertensiunea arteriala si alte boli de inima.

Continuarea pe obiectiv.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii