A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664662.2332.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

41% dintre romani se trateaza de raceala dupa ureche. Riscurile automedicatiei asupra copiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2012, ora 15:08

41% dintre romani se trateaza de raceala dupa ureche. Riscurile automedicatiei asupra copiilor

Articol de Madalina Irimia

Majoritatea romanilor nu cer sfatul medicului atunci cand se imbolnaveasc. Cel putin asa arata un studiu recent, potrivit caruia 87% dintre adulti folosesc automedicatia. Dintre acestia, 41% dintre conationali aleg sa se trateze de raceala dupa ureche, in timp ce 31% opteaza pentru automedicatie in cazul durerilor de cap. Studiului realizat de Unlock Market Research impreuna cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente arata ca de cele mai multe ori aleg sa se trateze fara a cere sfatul medicului, bazandu-se pe experientele anterioare sau pe informatiile gasite pe internet.

Desi adultii sunt constienti de faptul ca automedicatia prezinta foarte multe riscuri, multi dintre acestia, 6 din 10 parinti, o aplica si in cazul copiilor lor, transformandu-i astfel in viitori adulti care vor evita sa apeleze la un specialist atunci cand starea de sanatate le-o impune.

Inca de mici, copiii trec printr-un proces de identificare, incep sa imite personalitatea parintilor, ticurile, activitatile lor si isi insusesc in detaliu modelele de comportament ale acestora. Practic, copilul va retine si va face ceea ce vede la parinti si mai putin ceea ce parintii incearca sa-i transmita verbal”, afirma dr. Evelina Moraru, Medic Pediatru Spitalul de Copii Sf. Maria Iasi.

Tocmai de aceea parintii trebuie sa acorde foarte mare importanta felului in care se comporta in preajma celui mic si cum il ajuta pe acesta sa faca fata unei stari de sanatate precare.

Integral pe gandul.info

Foto: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii