ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2013, ora 08:02

41% dintre romani ar vota pentru mentinerea republicii, 27,2% ar alege monarhia - INSCOP

Articol de Cristian Amariei

Un procent de 41% dintre romani ar vota impotriva monarhiei si pentru mentinerea republicii, in cazul unui referendum privind trecerea Romaniei la monarhie, iar peste 50% considera ca republica are avantajul ca presedintele este votat periodic si nu exista "riscul sa capete prea multa putere", releva un sondaj INSCOP.

Astfel, daca s-ar pune problema ca Romania sa devina monarhie 41% dintre respondenti ar vota la un eventual referendum pe tema respectiva impotriva monarhiei si pentru mentinerea republicii, 27,2% ar fi in favoarea monarhiei, iar un procent de 31,8% nu au o opinie formata.

Daca Romania ar deveni monarhie, 29,9% dintre romani cred ca regele Mihai ar trebui sa urce pe tron, 19% si-au exprimat optiunea pentru principesa Margareta, fiica regelui Mihai, iar 3% au spus ca altcineva, in timp ce 48,1% dintre respondenti au spus ca nu stiu sau nu au raspuns.

Intrebati ce parere au despre Regele Mihai, 14% dintre cei chestionati au spus ca au o parere foarte buna, 31% una buna, 40% nici buna nici proasta, 5% proasta, iar 1,5% foarte proasta, iar 8,6% nu au stiut sau nu au raspuns.

Integral pe ziare.com

Foto: spunesitu.adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii