A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731799426.1988.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

40 de utilizari pentru scortisoara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2013, ora 13:00

40 de utilizari pentru scortisoara

Articol de Madalina Irimia

Parca niciun alt miros nu ne aduce aminte de Sarbatori mai bine decat scortisoara. Este condimentul care adauga o oarecare caldura in multe preparate: de la dulciuri pana fripturi si sosuri, actionand uneori ca un ingredient secret pe care il simti in mancare. Din lista lunga de combinatii pe care le poti face cu scortisoara, noi am ales 40 care sa te inspire pentru Sarbatorile ce urmeaza.

Alaturarile cele mai intalnite sunt scortisoara cu mere, prune, portocale, stafide, ciocolata, orez sau nucsoara. Dar ce ai spune de putina scotisoara adaugata langa carne de pui sau miel, langa morcovi sau cartofi dulci. Iata lista de preparate pe care sa o incerci cu “un praf” de scortisoara, scrie foodstory.ro.

Peste o placinta cu mere, gogosi, fructe posate sau felii de mere proaspete.

In pain d'epices, turta dulce, Stollen, prajitura cu morcovi, paine cu banane, baklava sau placinta cu dovleac.

In biscuiti de Craciun.

In cheesecake cu piure dovleac sau dovleac simplu copt.

In Tarte Tatin.

In orez cu lapte sau budinca cu tapioca.

In brownies sau mousse cu ciocolata.

Peste piersici coapte.

Intr-un dressing facut cu suc de lime, miere si ulei de susan, bun de pus peste salate de fructe.

Peste inghetata de ciocolata sau vanilie.

In aluatul de clatite americane.

In muesli pentru micul dejun.

Peste avocado cu putina miere.

Peste felii de persimona, cu cereale si lapte de migdale.

Amestecata cu zahar pe felii de paine integrala unsa cu unt.

In chutney de prune.

In dulceata de smochine, pere, piersici sau prune.

In iaurtul grecesc cu fructe proaspete si miere pentru micul dejun.

In frisca pentru decorul tartelor de Sarbatori.

In tocanite de miel marocane, in tagine cu miel si caise.

In curry indian cu pui sau miel

Citeste mai multe pe foodstory.ro.

Foto: pro-sanatate.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii