A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664310.0569.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

4 trucuri pentru imbunatatirea memoriei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-07-2016, ora 09:12

4 trucuri pentru imbunatatirea memoriei

Articol de Madalina Irimia
De-a lungul anilor, asa cum pielea, organele sau functiile corpului nostru au de suferit, si memoria incepe sa nu mai fie la fel de limpede ca in tinerete. Daca vrei sa tii minte toate clipele frumoase, exista o serie de trucuri pe care le poti utiliza in viata de zi cu zi pentru a imbunatati functionarea memoriei si pentru a preveni incidentele neplacute precum lacunele, lapsusurile sau uitarea!

Mananca sanatos!

Alimentele pe care le consumi joaca un rol crucial in pastrarea intacta a memoriei. Legumele proaspete sunt esentiale, precum sunt si o parte dintre grasimi. Este crucial sa eviti zaharul, cerealele rafinate si carbohidratii. Sunt nenumarate studii care acuza alimentele enumerate anterior pentru degradarea functionarii creierului. In schimb, curry, telina, broccoli, conopida si nucile contin antioxidanti si alti compusi care protejeaza sanatatea creierului si pot chiar stimula producerea de noi neuroni.

Exercitiile fizice!

Exercitiul fizic incurajeaza creierul sa lucreze la capacitate optima si, implicit, sa stimuleze multiplicarea celulelor nervoase, consolidarea interconexiunilor lor si protejarea acestora impotriva deteriorarii. In timpul exercitiilor celulele nervoase elibereaza proteine ​​cunoscut sub numele de factori neurotrofici. Unul in special, numit factorul neurotrofic derivat din creier ( BDNF ), declanseaza numeroase alte substante chimice care promoveaza sanatatea neuronala si beneficii in mod direct asupra functiilor cognitive, inclusiv asupra celor de invatare. Un studiu din 2010 privind primatele, publicat in Neuroscience, a aratat faptul ca exercitiile fizice regulate nu au ajutat numai la imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul creierului, dar, de asemenea, au ajutat maimutele sa invete noi sarcini de doua ori mai repede fata de cele care nu practicau sport regulat.

Nu exercita sarcini multiple concomitent!

Cercetarile arata ca avem nevoie de aproximativ opt secunde pentru procesa o informatie in memorie, asa ca, daca vorbim la telefon in timp ce punem cheile de la masina intr-un anumit loc, sansele de a ne aminti unde au fost puse scad considerabil.

Dormi suficient!

Cercetarile de la Harvard indica faptul ca 33% dintre oameni realizeaza conexiuni foarte puternice intre informatii dupa ce dorm, dar putini isi dau seama ca performanta lor s-a imbunatatit, de fapt. De fapt, o singura noapte de somn de la patru pana la sase ore poate avea un impact puternic asupra capacitatii de a gandi in mod clar a doua zi.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: trucuri, memorie, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii