A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736142832.2802.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

4 efecte mai putin cunoscute ale banalei gume de mestecat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-01-2015, ora 08:43

4 efecte mai putin cunoscute ale banalei gume de mestecat

Articol de Cristian Amariei
Mestecatul gumei poate sa ajute, intr-adevar, la prevenirea aparitiei cariilor insa poate, in aceeasi masura, sa provoace tulburari digestive si o pofta exagerata pentru fast-food si alte alimente nesanatoase.

Iar acestea sunt doar cateva dintre efectele secundare pe care le poate avea guma de mestecat.

Sa descoperim impreuna cateva lucruri mai putin stiute despre guma de mestecat:

Daca mesteci o guma, iti e mai putin foame

Complet FALS. Un studiu recent dezvaluit de publicatia Eating Behaviours demonteaza complet acest mit. Cercetarea arata ca mestecatul gumei nu numai ca nu scade apetitul, ba mai mult, se pare ca aroma mentolata a acesteia duce la o scadere a consumului de fructe si legume, din cauza faptului ca gustul acestor alimente sanatoase devine amarui si astfel rezulta repulsia fata de ele.
De aceea, renunta la a mai mesteca guma inainte de masa petnru ca vei fi tentata sa alegi ce e mai rau pentru silueta (chips-uri, dulciuri si prajeli). O alternativa, daca doresti sa reduci din cantitatea de alimente, este sa bei o ceasca de ceai verde inainte de masa, care taie din pofta de mancare si te ajuta sa arzi rapid grasimile.

Poate declansa o afectiune a articulatiei temporo-mandibulare

Aceasta problema se manifesta prin dureri ale maxilarului, dureri de cap, de gat, de urechi si chiar dureri dentare. Dentistii recomanda in schimb sa mancam un mar pentru a ne potoli nevoia de mestecat. Merele sunt excelente pentru dantura, curata, au numeroase vitamine, confera senzatia de satietate si ne protejeaza de bolile cardiovasculare.

Tulburarile digestive, frecvente in randul consumatorilor de guma

Si asta pentru ca mestecatul gumei poate favoriza ingestia unei cantitati mari de aer, care favorizeaza aparitia balonarii, a tulburarilor de tranzit (constipatie sau diaree - din cauza indulctorilor artificiali din compozitie), a crampelor si a durerilor abdominale, simptome specifice sindromului de colon iritabil, afectiune de care sufera peste 15% din populatie.

Lanolina din guma, o substanta secretata de glandele sebacee ale oilor

Aceasta substanta este intrebuintata si in industria cosmetica, ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice si pentru fabricarea gumei, pentru a o face mai moale si mai usor de mestecat. Desi cantitatea folosita nu contituie o amenintare la adresa sanatatii, numai provenienta acestei substante ar trebui sa ne puna putin pe ganduri.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii