STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
03-09-2015, ora 11:32
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
4 alimente considerate sanatoase, care sunt mai periculoase decat crezi
Articol de Madalina Irimia Pe masura ce societatea evolueaza si regulile alimentare se schimba, in detrimentul consumatorului. in ultimii 100 de ani, supravietuim mancand alimente despre care credem ca sunt sanatoase, dar care abunda de pesticide, ierbicide, conservanti sau hormoni. in virtutea globalizarii, alimentele sunt transportate la mii de kilometri distanta, expuse radiatiilor, conditii care afecteaza organismul uman. Cu toate acestea, daca intram intr-un magazin cu produse organice, de pe etichete aflam cat de bune sunt ele pentru sanatatea noastra.
Iata patru exemple de alimente pe care le cumparam pentru ca noi credem ca sunt sanatoase, dar, de fapt, ne fac rau.
Painea din faina neagra de grau
Tot mai multi adepti ai alimentatiei sanatoase au inceput sa inlocuiasca piinea alba cu cea din faina neagra de grau. insa ceea ce nu stiu aceste persoane este faptul ca a doua varianta nu este cu nimic mai buna decat prima. Ba chiar este mai daunatoare in unele cazuri. Doua felii de paine integrala cresc glicemia mai mult decat doua linguri de zahar. Asa ca persoanele diabetice sau persoanele care au probleme legate de glicemie cumpara acest tip de aliment, crezand ca le face bine, cand, in realitate in el se ascunde un dusman al sanatatii.
Sucul de fructe proaspete
Sucul de fructe pe care il consumam dimineata sau la prinz ne ofera un plus de vitamine si energie. Insa nu sunt bune pentru persoanele care vor sa slabeasca sau cele care au probleme glicemice. si nu pentru ca fructele nu sunt sanatoase, ci pentru ca, in momentul in care acestea sunt stoarse, obtinem un produs bogat in fructoza, foarte concentrat care creste indicele glicemic si afecteaza totodata pancreasul. Un smoothie, in schimb, facut la robotul de bucatarie, din tot fructul, este o alternativa mult mai benefica.
Laptele
De cate ori nu ti-au spus parintele ca laptele te face mare? Sau ”Bea-ti laptele ca sa ai dinti sanatosi?”. De fapt, noile studii arata ca laptele, in special cel pasteurizat, din comert (dar si alte produse lactate) ne pot pune sanatatea in pericol. A nu se intelege ca laptele iti face rau. Cel matern este foarte bun pentru imunitate si pentru crestere, in primele sase luni de viata. La fel si laptele de vaca: este mancarea perfecta, insa pentru vitei, nu pentru oameni. Cercetatorii din America de Nord au descoperit ca multe boli cronice, precum diabetul, afectiunile cardio-vasculare, artrita, colonul iritat sau scleroza multipla au fost facute pe fondul consumului exagerat de lapte. Daca trebuie sa urmezi un regim pe baza de lapte, atunci procura-ti de la fermieri.
Produsele de soia
In anii 80 si 90 era considerata mancarea ”minune”, insa acum soia este intens criticata. Odata cu evolutia geneticii, boabele de soia au fost modificate astfel incat sa reziste la daunatori. Face parte din categoria aliementelor modificate genetic despre care studiile arata ca te pot imbolnavi de afectiuni autoimune, tulburari tiroidiene, diabet, chiar si cancer. in plus, soia contine izoflavona, substanta nutritiva care interfereaza cu enzimele de care are nevoie organismul pentru producerea hormonilor tiroidieni T3 si T4.
Sursa: unica.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email