A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829963.8162.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

4 alimente care iti pot agrava raceala sau gripa intr-o ora
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-01-2016, ora 10:54

4 alimente care iti pot agrava raceala sau gripa intr-o ora

Articol de Cristian Amariei
Chiar daca te feresti de frig si te speli pe maini si de 13 ori pe zi, nu este garantat ca nu vei cadea victima unui virus in aceasta perioada. In cazul in care ai racit sau ai luat gripa, ultimul lucru de care ai nevoie este sa iti inrautatesti starea de sanatate. Asa ca, incearca sa eviti aceste 4 alimente cu orice pret!

Bauturi carbogazoase, sucuri si alte alimente cu un continut ridicat de zahar

Este adevarat ca sucul de portocale iti ofera o doza bogata de vitamina C, dar variantele din comert contin cantitati mari de zahar care cauzeaza inflamatii in organism si slabesc capacitatea celulelor albe de a lupta impotriva infectiilor. Nu ar trebui sa te surprinda faptul ca acelasi avertisment este valabil si pentru alimente cu un continut ridicat de zahar: prajituri, bomboane, cereale si cam toate dulciurile la care te gandesti sa le mananci atunci cand esti bolnav.

O alternativa mai buna pentru tine este ceaiul de ghimbir sau apa calda cu lamaie, turmeric, scortisoara si miere de albine. Daca simti nevoia unei gustari dulci opteaza pentru un fruct proaspat sau popcorn. Si dupa ce te vei simti mai bine in cateva zile, te vei bucura ca nu ai ales punga de caramele!

Lactate

In ciuda anumitor pareri, laptele, iaurtul si produsele lactate nu influenteaza productia de mucus in organism. Cu toate acestea, in cazul anumitor persoane, lactatele ar putea face mucusul deja existent mai gros si mai dur. Asa ca, daca observi ca lactatele au un efect daunator asupra mucusului, ar fi fine sa limitezi consumul de lactate sau sa renuntati la ele pentru o perioada.

In cazul in care nu observi schimbari, este bine de stiut ca produsele lactate sunt o sursa excelenta de proteine si vitamina D care pot ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. In plus, iaurtul contine probiotice, un element important in echilibrarea bacteriilor din stomac.

Alcool

Daca mai exista o urma de speranta ca nu ar trebui sa renunti complet la alcool atunci cand esti racit, iti vom spulbera visele. Asemeni zaharului, alcoolul cauzeaza inflamatii care slabesc celulele albe, devenind mult mai dificil pentru organism sa se regerenereze.

Mai mult, un pahar sau doua de alcool iti va deshidrata puternic organismul, fapt ce poate duce la cresterea rapida a nivelului de alcool din sange. Asa ca, daca nu vrei sa te trezesti a doua zi cu febra si mahmur, renunta la consumul de alcool pana nu te refaci 100%.

Carbohidrati rafinati

Painea prajita si biscuiti sunt considerati de multa lume gustari clasice pentru zilele in care suntem bolnavi. Dar, in afara de faptul ca iti amintesc de micul dejun pe care ti-l pregatea mama cand erai bolnv, nu iti fac deloc bine. Carbohidratii rafinati se transforma rapid in zahar si duc la o crestere a nivelului de glucoza in sange, ca si in cazul sucurilor, bauturilor carbogazoase si altor alimente cu un continut ridicat de zahar.

Daca vrei neaparat sa mananci paine prajita cu unt cand esti racit, alege painea de secara sau din cereale integrale.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: raceala, zahar, alcool, lactate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii