ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-10-2015, ora 12:36

32 de parlamentari, anchetati de ANI. si-au angajat rudele la stat

Articol de Madalina Irimia
Nu mai putin de 32 de parlamentari sunt anchetati de Agentia Nationala de Integritate dupa ce si-au angajat rudele pe banii statului. Pe lista celor acuzati se afla si nume cunoscute, precum cel al lui Madalin Voicu sau fostul ministru Relu Fenechiu.

Pe lista, care cuprinde 14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator, se afla cateva nume cunoscute, precum Madalin Voicu, fostul ministru Relu Fenechiu si Mihaita Calimente.

Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa in cazul a 32 fosti sau actuali parlamentari, respectiv 14 actuali deputati, 17 fosti deputati si un senator.

Dintre acestia, in cazul a trei fosti deputati si a unui senator, Agentia a sesizat Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a angajarii de catre acestia a propriilor rude in cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aproximativ 240.000 Euro).

ANI mentioneaza faptul ca, in perioada 2011 - 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, incalcand, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natura penala si administrativa.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: ancheta, ani, parlament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii