A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829528.5812.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

300 de militanti ISIS, ucisi in cadrul unei operatiuni in Afganistan
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2016, ora 10:26

300 de militanti ISIS, ucisi in cadrul unei operatiuni in Afganistan

Articol de Cristian Amariei
Fortele militare afgane, sustinute de SUA, au ucis aproximativ 300 de luptatori ai retelei teroriste Stat Islamic, a declarat generalul NATO John Nicholson, citat de site-ul agentiei Reuters.

Generalul John Nicholson a declarat ca ofensiva care a avut loc in provincia Nangarhar a facut parte din cadrul operatiunilor americane impotriva retelei Stat Islamic.

Se presupune ca gruparea se limiteaza doar la controlul a trei sau patru provincii afgane din cele peste 400. Luna trecuta SI a revendicat bombardarea unei demonstratii a minoritatii siite Hazara din Kabul, in care au fost ucise peste 80 de persoane.

Nicholson a declarat ca fortele militare afgane, sustinute de SUA, au intreprins de curand o operatiune antiterorista impotriva retelei Stat Islamic.

"Au ucis cativa din liderii gruparii si aproximativ 300 dintre luptatorii sai", a declarat Nicholson reporterilor.

"Evident este dificil sa obtinem un calcul exact, dar acest numar reprezinta cel putin 25 la suta din membrii organizatiei, asa ca asta reprezinta o contralovitura severa pentru acestia", a adaugat acesta.

Stat Islamic a aparut pentru prima data in Afganistan la inceputul anului 2015 si numara in jur de 3.000 de militanti, in momentul culminant. Multi din luptatori erau fosti membri ai Miscarii Talibanilor sau Miscarii Islamiste din Uzbekistan.

Stat Islamic a fost considerat initial o amenintare minora, in comparatie cu Miscarea talibanilor, insa atacul cu bomba al gruparii a subliniat cat de periculos ar putea deveni, chiar fara a detine un teritoriu prea mare.

Marti, un alt oficial american a declarat ca militarii americani au fost fortati sa abandoneze echipamentul si armele in momentul in care pozitia lor a fost bombardata de militantii islamisti. Fotografii ale miliantilor SI alaturi de lansatoarele de rachete, granedele, munitia capturata au circulat dupa aceea.

Armata afgana a pierdut anul trecut 5.000 de militari in lupta impotriva talibanilor.

Potrivit lui Nicholson, uciderea liderului afgan taliban Akhtar Mansour de catre o drona americana a reprezentat o lovitura puternica pentru gruparea terorista, din cauza faptului ca talibanii au intampinat probleme in preluarea controlului asupra finantelor pe care acesta le controla.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: isis, nato, sua
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii