A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719756324.0182.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

30 alimente pe care trebuie sa le mananci mai des
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2014, ora 16:00

30 alimente pe care trebuie sa le mananci mai des

Articol de Madalina Irimia

Crezi ca daca iei multivitamine in fiecare zi corpul tau are tot ce ii trebuie ca sa functioneze perfect? Nici pe departe. Cele mai bune surse de nutrienti sunt alimentele naturale.

1. Kale

Varza Kale are niste proprietati incredibile si este considerata superalimentul momentului. Plina de antioxidanti, minerale si vitamine, aceasta varza scade considerabil riscul de cancer ovarian si cancer la san si diminueaza riscul de artrita. Are mai multa vitamina C decat o portocala, este regina vitaminei A si are mai mult calciu decat laptele.

2. Seminte de chia

Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Semintele chia au mai multi antioxidanti decat murele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, mai multe fibre decat fulgii de porumb, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice fel de fasole, samanta sau cereala si de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.

3. Spanac

Are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. 100 g de spanac verde au doar 23 de calorii, ceea ce il face prietenul celor care tin cure de slabire. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia. Lupta cu diverse tipuri de cancer si pentru imbunatatirea sistemului cardio-vascular. De asemenea, contine falvonoizi care neutralizeaza radicalii liberi si proprietati antioxidante care ajuta inima, arterele si venele sa ramana sanatoase.

4. Polen

Este un superaliment cu proprietati incredibile. Este considerat unul din cele mai complete alimente. Este foarte bogat in proteine si contine toata gama de aminoacizi de care ai nevoie. Este plin de fitonutrienti, vitamine (A,B,C si E) si minerale, care contribuie la mai multa energie, dezvoltarea musculaturii si intarirea sistemului imunitar.

5. Boabe de cacao

Iubitorii de ciocolata pot sa manance boabe de cacao linistiti fara sa se simta vinovati. Acestea sunt printre cele mai bogate alimente in antioxidanti si reprezinta un sursa perfecta de energie. Acestea se pot consuma in smoothie-uri.

6. Afine

Sunt micute, insa beneficiile lor sunt imense. Sunt foarte bogate in polifenoli, antioxidanti care previn bolile cardiovasculare, cancerul si osteoporoza. Consuma-le in salate de fructe, cu fulgi de ovaz sau in iaurt.

7. Turmeric sau curcuma

Este o planta din sud-estul Asiei pe care o cunosti mai mult sub forma de condiment. Ce nu stiai insa este ca are proprietati anti-cancerigene puternice. Cercetarile au demonstrat ca blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase si le reduce intr-o proportie de 80%.

8. Usturoi

Beneficiile lui sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, dar cati dintre voi stiau ca este un aliat de nadejde impotriva cancerului? Ba mai mult, usturoiul este unul din cele mai importante alimente anti-cancer. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama capacitatii acestuia de a produce hidrogen sulfurat, care previne aparitia cancerului la prostata, la sani si la colon. Contine de asemenea proprietati antibiotice asa ca fii sigura ca iti ajuta corpul in interior.

9. Usturoi negru

In primul rand, usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb, este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi. Nu este un "produs" al cercetatorilor - nu contine niciun aditiv. Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai usor de digerat decat cel alb, ceea ce inseamna ca organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack.

10. Acai

Acest fruct micut este plin de antioxidanti care lupta cu cancerul, cu bolile de inima si chiar cu imbatranirea. E unul din rarele fructe care contin acid oleic, care contine aceleasi grasimi sanatoase ca si uleiul de masline.

Integral pe foodstory.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii