Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
3 retete cu cocos. Invata sa folosesti acest fruct exotic in toate variantele
Articol de Madalina IrimiaDaca nu stii decat batoanele de ciocolata si cocos de la magazin sau prajiturile tavalite in fulgi de cocos, e cazul sa treci la treaba si afli mai multe despre aceasta bunatate. Este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate si cu o multime de ultilizari in bucatarie.
Miezul de cocos(adica partea alba ce se ascunde sub coaja tare) este bogat in fier si este o sursa buna de potasiu. Desi contine grasimi saturate, acestea sunt importante pentru sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si ajuta organismul sa absoarba mineralele. Chiar si pielita subtire si maro, care acopera partea alba, este comestibila si este o sursa buna de fibre.
Cocosul(miezul crud, laptele de cocos sau apa de cocos) este ingredient principal in bucatariile tropicale: de la cea asiatica pana la bucataria indiana sau jamaicana. Laptele de cocos da o savoare specifica si un gust dulceag in curry-uri si tocanite, iar bucatile de miez de cocos dau o textura crocanta in salate, prajituri sau biscuiti.
Integral pe foodstory.ro
Foto: peoplespharmacy.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email