ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2015, ora 08:51

3 mituri despre gatit pe care esti tentat sa le crezi

Articol de Madalina Irimia
Cand vine vorba despre gatit toata lumea are sfaturi. Unele mai bune, altele mai putin bune. Fiecare are propriile metode, iar miturile despre ce face pastele nelipicioase sau cum se gateste cel mai bine carnea de porc sunt care mai de care.

Iata o lista de 3 mituri despre gatit foarte des intalnite, combatute pe cranked.com.

Mitul 1. Uleiul pus in apa face sa nu se lipeasca pastele cand le fierbi

Cui nu-i plac pastele? Foarte multa lume le consuma si foarte multa lume le gateste. Plus ca nici nu e complicat: fierbi apa, arunci pastele si, la o adica, torni putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Rau faci! La lectiile de chimie de prin scoala generala am aflat cu totii ca apa si uleiul nu se prea iubesc, deci nu le prea influenteaza. Pe langa faptul ca oricum se vor lipi intre ele daca le fiebi prea mult, pastele fierte cu ulei nu vor mai absorbi corespunzator sosul pregatit pentru ele. si ar fi pacat de intreaga munca pentru prepararea lor.

Mitul 2. Alcoolul se evapora cand il gatesti

Indiferent ca vorbim de un fel principal sau de un desert, cand se adauga alcool, preparatele devin absolut savuroase. si cum nimeni nu s-a imbatat pana acum mancand sos cu votca, ne place sa spunem ca alcoolul se evapora la gatire. Oare? E drept, un sambure de adevar exista. insa, indiferent de modul de gatire, aproximativ 85% din alcool ramane in respectivul preparat. Chiar daca se adauga apa, alcoolul din mancare inca dauneaza sanatatii. Pentru a fi sigur ca elimini toate efectele negative ale alcoolului, ai grija sa gatesti orice preparat de la 3 ore in sus.

Mitul 3. Painea se invecheste din cauza lipsei de umiditate

Sandwich-ul este una dintre marile descoperiri ale umanitatii, iar painea este cel mai credincios soldat din armata sandwich-urilor. Painea suporta orice, de la carne la branzeturi si de la unt la jeleuri. Painea este “plicul” ideal cu care mancarea este “expediata” in gura. si ce poate fi mai neplacut pentru un sandwich decat o felie de paine uscata. Mai mult ca sigur te gandesti ca n-ai impachetat bine sau ai lasat painea la soare, pierzandu-si astfel pretioasa moliciune. Gresit! Cand se invecheste, painea nu si-a pierdut din umiditate. Ba, dimpotriva! Cand are parte de prea multa umiditate, amidonul incepe sa se descompuna, se cristalizeaza, iar painea devine dura si crocanta.

Sursa: sfatulparintilo.ro
     
Tag-uri: mituri, gatit, bucatarie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii