STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
13-10-2014, ora 09:25
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
3 lucruri importante care imbunatatesc IQ-ul copilului
Articol de Cristian Amariei Un studiu de ultima ora, publicat in Jurnalul Asociatiei pentru Stiintele Psihologice din Statele Unite, releva faptul ca o dieta bogata in ulei de peste, diverse activitati scolare si extrascolare de calitate, precum si cititul contribuie la imbunatatirea coeficientului de inteligenta a copilului.
John Protzko, doctorand la Steinhardt School of Culture, Education and Human Development din cadrul Universitatii din New York, a centralizat datele mai multor studii pentru a afla ce anume influenteaza cresterea coeficientului de inteligenta la copii. “Scopul principal al cercetarii este sa intelegem natura inteligentei pentru a ne da seama cum o putem dezvolta inca din stadii incipiente”, au declarat Joshua Aronson si Clancy Blair, profesorii coordonatori ai lucrarii de doctorat realizate de John Protzko. In urma centralizarii informatiilor intr-o baza de date, s-a descoperit faptul ca marimea coeficientului de inteligenta la copii este in stransa legatura cu dieta si mediul inconjurator. Suplimentand dieta gravidei si, ulterior, a copilului cu acizi grasi polinesaturati, alimente bogate in Omega-3, creste coeficientul de inteligenta a acestuia cu 3,5 puncte. Si asta pentru ca acesti acizi grasi contribuie din plin la dezvoltarea celulelor nervoase. Nu s-a descoperit, inca, daca si alte suplimente precum fierul, complexul vitaminic B, zincul si alti nutrienti au acelasi efect asupra inteligentei.
Coeficientul de inteligenta si educatia
Potrivit datelor studiului, integrarea copilului de in activitati educationale (gradinita, alteliere, cluburi, scoala etc.) duce la cresterea coeficientului de inteligenta cu 4 pana la 7 puncte. Cercetatorii considera ca acest lucru se datoreaza expunerii copilului la un mediu care sa-i stimuleze activitatea cognitiva. John Protzko spune este cu atat mai bine ca integrarea in aceste procese educationale sa se faca la varste fragede. Cu toatea acestea, studiului nu ofera o certitudine asupra eficacitatii inceperii unui program educational la varste fragede fata de cei care incep mai tarziu.
Mai multe pe sfatulparintilor.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email