A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662135.7328.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

27 de legi, adoptate tacit pentru ca parlamentarii nu mai vin la munca si se ocupa doar de campania electorala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-11-2016, ora 16:08

27 de legi, adoptate tacit pentru ca parlamentarii nu mai vin la munca si se ocupa doar de campania electorala

Articol de Madalina Irimia
Activitatea Parlamentului este paralizata de apropierea campaniei electorale.

La Senat, a doua sedinta consecutiva de plen a fost suspendata pentru ca alesii nu mai vin la munca. Din aceasta cauza 27 de legi au fost adoptate tacit, adica fara dezbatere si vot. Nici la Camera Deputatilor lucrurile nu stau mai bine: s-au prezentat prea putini parlamentari, ca sa poata fi tinuta sedinta.

Pe ordinea de zi a sedintei de plen a Senatului mai multe legi foarte importante asteptau votul final. Martea trecuta sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum, iar senatorii au promis atunci ca vor veni astazi la munca.

Insa nu s-au tinut de cuvant. Dupa ce si-a numarat colegii prezenti, presedintele de sedinta a observat sa sunt doar 61, din cei 155. A suspendat sedinta, iar legi cum ar fi cea care prevede majorarea salariilor medicilor sau cea care ar putea permite din nou fumatul in spatii inchise special amenajate, au fost adoptate tacit si merg la Camera Deputatilor.

Nici deputatii nu s-au lasat mai prejos si n-au venit la munca. Si-au vazut de campania electorala sau de alte preocupari.

Remus Cernea, deputat: "Nu ma mira ca nu este cvorum la Senat. Uitati-va ca noi la
camera am tinut astazi sedinta cu 30 de oameni in sala cel mult. Sunt cam 300 si ceva de deputati si 165 de senatori. Aici este vorba de absente sistematice si de sali goale pe care le vedem sedinta de sedinta."

La inceputul anului liderii principalelor partide promiteau ca prezenta la munca va fi un criteriu pentru deputatii si senatorii care-si doresc un loc pe liste.

Remus Cernea, deputat: "Ce exemplu vreti mai bun daca liderii nu vin la munca."

Peste doua saptamani incepe oficial campania electorala pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Ca de obicei, senatorii si deputatii se pregatesc sa-si ia o luna de vacanta parlamentara ca sa le ceara din nou votul romanilor.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: parlament, sedinta, legi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii