ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-01-2013, ora 16:28

24 de arme cu aer comprimat, descoperite la frontiera Albita

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, intr-un autocamion care mergea spre R. Moldova, 14 carabine tir, 10 pistoale cu aer comprimat si munitia aferenta acestora, pentru care transportatorul, barbat cu cetatenie R. Moldova, nu detinea documentele necesare scoaterii lor din tara.

In ziua de 27 ianuarie, in jurul orei 17.00, la P.T.F.Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a iesi din tara, Gheorghe Z., cetatean din R. Moldova, in varsta de 57 ani, care conducea un autocamion inmatriculat in R. Moldova.

Politisti de frontiera si inspectori vamali au efectuat un control amanuntit asupra autocamionului in urma caruia au descoperit 14 carabine tir, 10 pistoale cu aer comprimat si munitia aferenta acestora.

La fata locului s-a prezentat o echipa formata din politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F.Vaslui si S.P.F. Husi pentru cercetarea evenimentului. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizatie din partea Politiei de Frontiera. Cu privire la cele constatate, Gheorghe Z. a declarat ca a incarcat coletele din Bucuresti si nu cunostea faptul ca pentru marfa transportata era necesara obtinerea unor autorizatii speciale. Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit cetateanului in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, trafic ilicit de arme si munitii si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Armele cu aer comprimat si munitia aferenta acestora au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor”, informeaza IJPF.

     
Tag-uri: arme, frontiera, Albita
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii