A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831886.2058.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

2015 ar putea incepe cu un val de proteste de strada
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2014, ora 08:55

2015 ar putea incepe cu un val de proteste de strada

Articol de Cristian Amariei
Noul an ar putea aduce un nou val de proteste in Romania. Patronatele din industria alimentara, nemultumite de nivelul TVA, taximetristii din Capitala, sindicalistii din aviatie, dar si asiguratorii si soferii anunta ca ies in strada la inceputul lui 2015. Cei din urma au un motiv in plus de nemultumire: 1 ianuarie vine si cu amenzi mai mari.

Protestele organizate de sindicalisti spre sfarsitul lui 2014 ar putea anunta noi iesiri in strada la inceputul anului viitor. Patronatele din industria alimentara ar putea iesi din nou in strada dupa ce in decembrie au cerut in fata ministerului Finantelor scaderea TVA la carne si produse din carne de la 24 la 5%. insa cererile lor nu au fost indeplinite.

Si taximetristii din Capitala sunt nemultumiti. Colegii din Ilfov si judetele invecinate le fac concurenta neloiala.

Transporturile aeriene ar putea avea de suferit. Neintelegerile dintre sindicalisti si conducerea TAROM nu au fost rezolvate nici pana acum, desi pilotii si insotitorii de bord au recurs chiar la anularea unor zboruri anul acesta.

"Este vorba despre o revenire la drepturile pe care le-am avut. Este un paleativ, noi nu am cerut mai mult decat au semnat si au promis ca vor da cei din conducerea TAROM. Conducerea nu-si tine cuvantul dat. in Romania si o chitanta de mana are valoare juridica, daramite contractul colectiv de munca semnat", a declarat liderul de sindicat de la TAROM, Aurel Curdov.

Asiguratorii si soferii anunta si ei noi iesiri in strada in 2015, nemultumiti de cresterea tarifelor RCA si de scumpirile anuntate anul viitor.

Soferii au si un motiv in plus de nemultumire: anul nou vine si cu amenzi de circulatie mai mari, un efect al majorarii salariului minim pe economie.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: proteste, sindicate, tarom
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii