A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956233.6267.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

2.400 de scoli ar putea fi conectate la Internet. Ministerul Educatiei a primit doua oferte
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2013, ora 11:12

2.400 de scoli ar putea fi conectate la Internet. Ministerul Educatiei a primit doua oferte

Articol de Madalina Irimia

Consortiile formate din Asesoft International si Orange Romania, respectiv Omnilogic, Avitech Co. si Romtelecom au depus oferte pentru conectarea la internet a unui numar de 2.446 scoli, valoarea contractului fiind estimata la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro).

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educatiei. In luna octombrie 2012, Ministerul Educatiei a anuntat ca va organiza, in 4 decembrie, o licitatie pentru cumpararea echipamentelor si serviciilor IT&C necesare conectarii la internet a unui numar de 2.446 scoli.

In urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL si Alcatel-Lucent Romania SRL, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a hotarat, in noiembrie, suspendarea licitatiei organizata de Ministerului Educatiei. Alcatel-Lucent Romania a arata in cererea inaintata ca, prin precizarile extrem de detaliate exprimate in caietul de sarcini, cerintele referitoare la anumite echipamente devin restrictive si conduc la eliminarea de solutii competitive atat din punct de vedere functional, cat si comercial.

La randul ei, Arcole International SRL si-a motivat contestatia prin faptul ca modalitatea de intocmire a documentatiei licitatiei "este de natura sa creeze o intelegere ambigua a acesteia, dar si adevarate dezavantaje competitive pentru multi operatori economici, indiferent de forma de asociere". Prin cererea depusa, Creativ TSD Business a sustinut ca, in urma analizei documentatiei licitatiei, au fost identificate abateri grave care incalca prevederile legale privind achizitiile publice, printre care se numara introducerea unor criterii abuzive de evaluare si incalcarea principiului liberei concurente si favorizarea unui anumit producator de echipamente tehnice, in speta Cisco.

Ulterior, primele doua companii si-au retras contestatiile. La inceputul lunii decembrie 2012, CNSC a admis cererea Creativ TSD Business si a solicitat Ministerului Educatiei sa modifice documentatia de atribuire in conformitate cu prevederile legislatiei achiztiilor publice. In acelasi timp, CNSC a respins solicitarea privind anularea procedurii de atribuire.

Spre finele aceleiasi luni, Creativ TSD Business a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia CNSC din luna decembrie, pe care o considera ca fiind "netemeinica si nelegala". Cererea a fost respinsa in a prima parte a lunii februarie a acestui an.

Dupa modificarea caietului de sarcini, Ministerul Educatiei a stabilit ca termen limita pentru depunerea ofertelor data de 28 martie. Denumit "Internet in scoala ta", scopul proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant "in zonele de esec ale pietei - zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii" - prin cresterea utilizarii IT&C, sustinerea conectarii la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii IT&C.

"Obiectivul general va fi atins prin conectarea a 2.446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband, cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la Internet pentru 714.339 elevi si 56.203 profesori din mediul rural si mic urban, cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la resursele educationale in inspectoratele scolare judetene si reducerea decalajului educational dintre mediile urban - rural in domeniul utilizarii IT&C si al accesului conexiunilor Internet", se arata in anuntul de participare la licitatie.

Cu o durata de 6 luni, contractul va fi finantat din sume de la bugetul de stat si fonduri nerambursabile.

Cu sediul in Ploiesti, Asesoft International si-a inceput activitatea in 2001, a raporat afaceri de 110,3 milioane de lei in 2011 si este controlata de Minasee Holdings Ltd (Cipru) - 99,42856% si Cristian Nastasoiu - 0,57144%. Obiectul principal de activitate este realizare de aplicatii software la comanda.

Firma a fost parte a grupului de firme Asesoft, infiintat Sebastian Ghita, in prezent deputat PSD, si omul de afaceri Iulian Stanciu.

Sursa: mediafax.ro

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: scoli, internet, educatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii